eur:
389.63
usd:
364.89
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A későbbi második helyezett Késely Ajna a 800 méteres gyorsúszás döntőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Magyar ezüst a glasgow-i úszó Eb-n

Késely Ajna 800 méter gyorson csapott másodikként a célba az úszók rövidpályás kontinensviadalán.

A 18 éves magyar úszó 8:11.77 perces egyéni csúccsal ért célba. Késely pályafutása negyedik érmét szerezte felnőtt világversenyen. Egy éve ugyancsak Glasgow-ban, a nagymedencés kontinensviadalon két második és egy harmadik hellyel zárt.

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott döntőbe 100 méter vegyesen. Szerdán Hosszú Katinka Jakabos Zsuzsannát megelőzve védte meg címét 400 méter vegyesen.

Bohus Richárd országos csúcsa ellenére egy ritkán alkalmazott szabály miatt csúszott le a fináléról. Az úszó délelőtt 14 századdal megjavította saját országos csúcsát, és az 51.08 másodperces időből még tovább tudott faragni: az 50.65-ös eredménye nyolcadik helyen ért volna döntőt. A szabály szerint azonban a két elődöntő első két helyezettje automatikusan finalista, így ő kiszorult, hiába volt jobb az első futam másodikjánál is. A vegyes zónában újságírók, de még a sportolók is értetlenül álltak az eset előtt, amikor "kiderült a megoldás".

Holló Balázs a negyedik, Gyurta Gergely pedig a hetedik helyen végzett 400 méter vegyesen.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×