eur:
394.35
usd:
363.32
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A veszprémi Rasmus Lauge Schmidt (b) és Harald Reinkind (j), a német THW Kiel játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Történelmi meccsen kapott ki simán a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 37-31-re kikapott a német THW Kiel csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában..

A veszprémi keretből Lékai Máté, Székely Márton, Pawel Paczkowski és Vuko Borozan maradt ki az európai szövetség által a hét rangadójának választott meccsen. Először fordult elő, hogy

nem volt magyar válogatott játékos a keretben.

A német csapat Hendrik Pekeler vezérletével nagyszerűen kezdett, és 111 másodperc után már 3-0-ra vezetett, ráadásul a hazaiak világ- és Európa-bajnok kapusát, Sterbik Árpádot sérülés miatt le kellett cserélni. Az előző idényben BL-ezüstérmes Veszprémnek viszonylag hamar sikerült egyenlítenie (6-6), kilenc perccel később viszont ötgólos hátrányban volt, és a szünetben is magabiztosan vezetett a Kiel.

A második félidőben a norvég Harald Reinkind kiváló játékával menetelt a vendégcsapat, a házigazdáknál viszont hiányzott a hatékony védekezés és kapusteljesítmény, a támadásoknál pedig a jó irányítójáték. Két gólra fel tudott zárkózni a Veszprém, ekkor ellenfele ismét elhúzott, és végig magabiztosan játszva győzött idegenben.

A mezőny legjobbjának Harald Reinkindet választották, aki nyolc góljával egyben a legeredményesebb is lett. Hendrik Pekeler és Nikola Bilyk hétszer talált be, a házigazdáknál Andreas Nilsson és az egyiptomi Jahja Kaled Omar egyaránt öt gólt szerzett.

A két együttes 19. alkalommal játszott egymással, a Kiel egy döntetlen és kilenc vereség mellett kilencedszer győzte le a Veszprémet.

A MOL-Pick Szeged vasárnap a Paris Saint-Germain vendége lesz, a Veszprém pedig jövő vasárnap a Montpellier HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×