eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A győztes Hosszú Katinka (k), mellette az ezüstérmes kínai Je Si-ven (j) és a harmadik helyezett Sidney Pickrem a 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka edzője: Je Si-ven az egyetlen...

Petrov Árpád rá akarja venni tanítványát, hogy a tokiói olimpián vállalja a 200 hátat, "másmilyen érzéseket" akar benne gerjeszteni, mint amilyenek vannak a háromszoros olimpiai bajnok úszóban.

Csúcsra ért új edzőjével is Hosszú Katinka, a Petrov Árpáddal közös munka jutalma két világbajnoki arany volt Kvangdzsuban 200 és 400 méteres vegyesúszásban. Így sem történt minden úgy, ahogy az edző elképelte. Petrov a Nemzeti Sportnak elmondta, a "már korábban is ingatag" 200 hát - amiben Hosszú nyolcadikként zárt - "sok tanulságot hordoz az egy év múlva esedékes olimpia tükrében", de erről még azt sem mondja meg, miért nem nyilatkozott a döntő után az úszónő. Azt a tréner egyértelművé tette:

Hosszú Katinka ott lehet az olimpián 200 háton is, legalábbis "kínálja magát" a programban, "még jobb felkészüléssel megpróbáljuk elérni, hogy másmilyen érzései legyenek e távval kapcsolatban".

Hosszú egyébként nem kap sok pihenőt, már a vb után világkupaversenyre repült, ezen a héten pedig neki is állnak a nagy munkának.

Mint Petrov Árpád elmondta, egy jobban fizető, kisebb rizikójú svájci állást hagyott ott ezért a feladatért, de "Katinka tehetségére és a saját rátermettségére" méltán számíthatott.

Az elmúlt egy év során az meg fel sem merült, hogy abbahagyja ezt a munkát, a vb ráadásul "olyan kapcsolattá tette kettejükét, ami működni fog Tokióban is".

A kvangdzsui teljesítmények közül a 200 vegyes előfutamát és a 400 vegyes döntőjét emelte ki, előbbi könnyed, utóbbi diadalmas úszás volt

értékelése szerint.

Arról, hogy sokan azt gondolták, a kínai Je Si-ven a londoni olimpia (2012) után megint borsot tör Hosszú Katinka orra alá, azt mondta, Je Si-ven volt az egyetlen, aki ezt hitte, Hosszúnak "csak fejlődnie kell, és akkor nem tudják utolérni".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×