eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Giorgio Scala

Letette a névjegyét Lignanóban a magyar utánpótlás-vízilabda

A KSI U9-es és a Pécs U11-es vízilabdacsapata is aranyérmes lett korosztályában az olaszországi Habawaba utánpótlástornán - mondta Szedlmayer Ildikó, a KSI U9-es csapatának edzője. A szakember kiemelte, az olaszországi Lignanóban rendezett esemény Európa legjelentősebb utánpótlás-viadala.

2016 után idén újra első helyen végzett Európa legnagyobb nemzetközi gyermek-vízialbdatornáján a KSI korosztályos csapata. Mint Szedlmayer Ildikó, az U9-es csapat edzője az InfoRádióban elmondta, kitűnő szervezés és hangulat mellett szerepeltek a csapatok, minden korábbinál nagyobb számban.

Háromszáz gyermek játszott a tornán.

"Sportvakációnak, tapasztalatcserének, csapatépítésnek, életreszóló élménynek nevezhetném ezt a hetet, ami a gyerekeket, az edzőket és a szülőket illeti, és vannak már kistestvérei Észak-Amerikában, Spanyolországban és Észak-Afrikában is a HaBaWaBa tornának" - mondta Szedlmayer Ildikó.

A 9 éven aluliak korosztályában 24 csapat között lett első a KSI,

és volt 3 magyar rivális alakulat, két egri és egy pécsi, s minden magyar érdekeltségű gárda a mezőny első felében végzett. A viadalon összesen 20 csapat vett részt, ezek majdnem fele bejutott a legjobb 16 közé az adott koroszályban - a 11 éven aluliak között például pécsiek győztek.

A kluboknak a taotámogatásból nyílt lehetőségük arra, hogy finanszírozzák az utazást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×