eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György
Lucas Moura, az angol Tottenham Hotspur játékosa (j) ünnepel csapattársával, Kieran Trippierrel, miután gólt szerzett a holland PSV Eindhoven ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának B csoportjában játszott mérkőzésen, az eindhoveni Philips stadionban 2018. október 24-én.
Nyitókép: Peter Dejong

A varázslót Lucas Mourának hívják: három góljával kiejtette az Ajaxot

Hiába volt már az Ajax háromgólos előnyben összesítésben, Lucas Moura mesterhármasával a Tottenham Hotspur idegenben szerzett góllal fordított, s története során először döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában. Szédítő mérkőzésen.

A kezdő csapatok: AFC Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne, Van de Beek, De Jong – Ziyech, Tadics, Neres. Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Wanyama, Alli – Eriksen – Lucas Moura, Szon. Legalábbis így tervezték. Végül az utolsó pillanatban a dán Dolberg bekerült a csapatába, a brazil Neves kimaradt.

Hugo Lloris remek védésével indult a mérkőzés, szögletre mentette Tadics lövését. Nem sokat ért vele, a csapatkapitány Matthijs de Ligt lefejelte ellenfelét, s az Ajax máris kétgólos előnyben van összesítésben. Hosszabbítás már biztosan nem lesz. Ajax–Tottenham 1-0.

A Spurs majdnem válaszolt, de Szonnak balszerencséje volt, lövése a kapufa tövéről vissza, a mezőnybe pattant. Onana tehetetlen volt.

Eltelt az első húsz perc, a gól után feljött a Tottenham, de egy lesről leadott Dele Alli-lövésen kívül Szon kapufája óta nem volt helyzete. Az Ajax magabiztos.

Szon lövőhelyzetbe került de Onana kezébe lőtt. Mint ahogyan egy perccel később Eriksen is.

A 30. percben Tadics nehéz szögből, az ötös sakáról lőtt, alig mellé.

35. perc, alighanem minden eldőlt. Tadics bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, visszatette Ziyechnek, aki ballal 13 méterről a kapu bal oldalába vágta. Összesítésben már 3-0 az Ajaxnak.

Vége az első játékrésznek, az Ajax ezen a mérkőzésen 2-0-ra, összesítésben 3-0-ra vezet.

Az 53. percben Eriksen átadása után Dele Alli hét méterről kapura lőtt, Onana reflexmozdulattal védett.

Az 55. percben látványos kontra után Lucas Moura szépített, Ajax–Tottenham 2-1, összesítésben 3-1.

Az 58. percben Llorente négy méterről lőtt, Onana nagy bravúrral védett, de nem szabadult fel a hollandok kapuja. Lucas Moura csinált legalább négy cselt egyetlen négyzetméteren, aztán lőtt még egy gólt. Ajax–Tottenham 2-2, összesítésben 3-2. Mégsem dőlt el minden.

Ziyech 12 méterről viszonylag tisztán passzolhatott kapura, de tévesztett húsz centit.

A 78. percben a marokkói újabb lövése után a bal kapufáról pattant ki a labda.

A 87. percben Vertonghen, a Spurs belga védője öt méterről a lécre fejelte a labdát.

A 95. percben Dele Alli előkészítése után Lucas Moura fél lépéssel megelőzte De Ligtet. s belőtte a BL-döntőbe a Tottenhamet.

A brazil Lucas Moura begyűjtötte a labdát a lefújás után, hazaviszi. Megérdemli. Mesterhármassal írt át minden létező képletet. Angol döntő lesz Madridban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×