eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
Miroslav Stoch, a Slavia Prague (b) és Willian, a Chelsea játékosa a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén Prágában 2019. április 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

A Chelsea boldogan megy haza az Edenből

Három csapat is kétgólos előnyt szerzett a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőinek első fordulójában. Két meccset nyertek a pályaválasztók, kettőt a vendégek.

Az Emiratesben már az első 25 percben kialakult a végeredmény, előbb Aaron Ramsey vette be Alex Meret kapuját, majd Koulibaly öngólt vétett, Torreira labdája pattant meg rajta. Az Arsenal, elsősorban Ramsey érdeméből, jó teljesítményt nyújtott, érdekes, hogy a hajrában éppen a walesi középpályás hagyta ki azt a helyzetet, amely nagy valószínűséggel formalitássá tette volna a visszavágót. (Arsenal–Napoli 2-0)

A Chelsea idegenben nyert a 86. percen keresztül nagyszerűen küzdő Slavia Praha ellen, az Eden Parkban. A londoni „kékek” gólja a 86. percben esett, a mezőny egyik legjobbja Willian beadása után Marcos Alonso fejelt a kapuba. (Slavia Praha–Chelsea 0-1)

A legtöbb gól Lisszabonban, az Estadio da Luzban esett. A Benfica négyet is lőtt az Evan N’Dicka kiállítása miatt a 20. perctől emberhátrányban játszó Eintracht Frankfurtnak. Joao Felix gólja után Luka Jovic szépített, majd Joeao Felix mesterhármasig jutott és Ruben Dias is szerzett egy gólt. A németek Goncalo Paciencia révén szépítettek, így egyáltalán nem reménytelen a helyzetük. (Benfica–Eintracht Frankfurt 4-2)

Villarrealban két spanyol csapat találkozott. A Valencia gyorsan vezetést szerzett Goncalo Guedes révén egy kihagyott büntető után, majd a Villarreal kiegyenlített a meccs második tizenegyeséből. A kilencvenedik percben még döntetlenre álltak a felek, de a hosszabbítás néhány percében Daniel Wass, majd Goncalo Giuedes is szerzett egy-egy gólt, így nagy valószínűséggel eldőlt a párharc. (Villarreal–Valencia 1-3)

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×