eur:
394.37
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szövetség rendes évi közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2018. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor: dőlt az orrából a vér, annyira felzaklatta az andorrai vereség

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke hisz abban, hogy ott lesz a válogatott a 2020-as Európa-bajnokságon.

"Mondtam már máskor is, ki kell jutnunk. Marco Rossiban bízom, jó kezekben van nála a válogatott. Abban biztos vagyok, hogy ő mindent meg fog tenni a sikeres szereplésért" - mondta Csányi Sándor, az Indexnek adott interjújában a labdarúgó-válogatott 2020-as Európa-bajnoki esélyeiről. A selejtezőkről az MLSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a horvátok kiemelkednek a csoportból, de a szlovákok és a walesiek ellen "nekünk 51-49 a részvételre az esélyünk velük szemben".

Ha nem sikerül kijutni a részben hazai rendezésű kontinenstornára, nem mondana le, a közgyűlés dönt majd az elnökség sorsáról. "Biztos lehet benne, hogy én is ugyanazt a népünnepélyt szeretném látni, ami 2016-ban volt a városban, most nem is nagyon tudok másra gondolni" - mondta Csányi Sándor, és elárulta, hogy a válogatott andorrai veresége nagyon megviselte, dőlt az orrából a vér, annyira felment a vérnyomása.

Jogosnak minősítette a kritikát a szövetségi kapitányi poszton rövid időt eltöltő Pintér Attila, illetve Georges Leekens esetében, de hozzátette, mindkétszer gyorsan javítottak. Ennek ellenére mégsem ezeket a döntéseket minősítette a legrosszabb döntésének, hanem a szurkolói kártyát. Az MLSZ elnöke szerint ez is az egyik oka lehet a vártnál alacsonyabb nézőszámnak, de úgy látja, már látszik egy lassú emelkedés.

A legfontosabb döntésének a fiatalok szerepeltetésért, illetve a hátország kiépítéséért tett lépéseket tartja Csányi Sándor. Mint mondta, 280 ezer igazolt játékos lett, 12 ezer fölé emelkedett a csapatok száma. 1100 pályát építettek, 1800 pályát újítottak fel, és úgy látja az akadémiai rendszer is egyre jobban működik.

A bankszakember hisz a magyar foci felemelkedésében, példaként éppen a saját váltását említette, amikor 1992-ben átment a K&H-tól az OTP-hez, sokan, köztük a gyermekei sem értették, mégis piacvezető vállalatot épített. "Jönnie kell egy tartósan felívelő szakasznak" - mondta a magyar futballról.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×