INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

hosszú katinka

sport

fina

per

Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz.

Hosszú Katinka pert nyert a FINA ellen

Infostart

A Nemzetközi Úszószövetség meggátolta, hogy többen is részt vegyenek a független International Swimming League (ISL) tavaly decemberi versenyén.

Egy washingtoni bíróság első fokon Hosszú Katinkának (és két társának) adott igazat abban a perben, amit azért indított a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ellen, mert a szervezet meggátolta, hogy részt vegyenek a független International Swimming League (ISL) tavaly decemberi, jelentős pénzdíjakkal kecsegtető nyitóversenyén - írta a Borsonline.

A FINA kétéves eltiltással fenyegette azokat, akik rajthoz állnak Torinóban. Ezek után az olasz szövetség elnöke, Paolo Barelli lefújta a viadalt, emiatt fordult Katinka, Andrew Michael és Tom Shields bírósághoz.

Az ISL ötletét lemásolva a FINA is meghívásos viadalt szervezne tavaszra, ugyanúgy csapatban versenyezhetnének majd olimpiai és világbajnok úszók. Az eseményről még tárgyalnak, ám a portál úgy értesült, hogy az Egyesült Államok, Kína és Magyarország adna otthont a rendezvénynek. A pénzdíjjal sem fukarkodna a szervezet, 4 millió dollárt, azaz 1,25 mil­liárd forintot osztana szét az úszók között.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018