INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

úszás

hosszú katinka

fina

világkupa

Rengeteg pénzt veszített Hosszú Katinka

Rengeteg pénzt veszített Hosszú Katinka

InfoRádió

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) közzétette a 2017-es világkupa-sorozat állomásait, és emelte a pénzdíjakat is, viszont korlátozta az indulások számát: egy versenyen legfeljebb négy számban állt rajtkőre egy úszó. Ez a szabály nem nyerte el Hosszú Katinka tetszését.

"Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén" - írta a háromszoros olimpiai bajnok a Facebook-oldalán, és cáfolja azt a FINA-nyilatkozatot is, hogy "a változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől", mert szerinte őket nem kérdezték meg.

Hosszú Katinka azt is kifogásolja, hogy csak meghívásos alapon szervezik a versenyeket, nem nevezhet bárki, az  Iron Aquatics fiataljai sem, és szerinte így nehezen lesznek új sztárok.

"És ezért nem tart az úszósport előrébb globálisan. Nehogy az úszók többször ússzanak, mert véletlenül túl sok figyelmet kap az úszás...

Így csak unalmasabb lett a sport... Hihetetlen."

- írja a magyar úszónő, aki csak tavaly 103 érmet nyert Világkupa-viadalokon.

A hivatalos indokolás szerint a Nemzetközi Úszó Szövetség az úszó technikai bizottság előterjesztése alapján döntött úgy, hogy megváltoztatja a rövid pályás úszó Világkupa lebonyolítási rendjét. A pénzdíjak emelkedtek, a korábbiakkal ellentétben nem az első három, hanem az első hat helyezett részesül anyagi elismerésben.

Az elmúlt évek során elhangzott kritikai vélemények ismeretében javasolta azt a FINA úszó technikai bizottsága, hogy egy-egy versenyző egy versenyen maximum négy számban indulhasson. A színvonal emelkedését azzal is elő kívánja segíteni a FINA, hogy az egyes viadalokra meghívja az arra legérdemesebb sztárversenyzőket, és a részvételük teljes költségét átvállalja.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018