eur:
389.32
usd:
359.15
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Halmstad, 2018. április 30.Fehér Orsolya játszik a japán Isikava Kaszumi ellen az asztalitenisz csapat-világbajnokság harmadik csoportmérkőzésén a svédországi Halmstadban 2018. április 30-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Kétmilliárd forintból jön ki a budapesti asztalitenisz-vb

Bő fél milliárd néző követheti majd az eseményt Nátrán Roland, az InfoRádiónak nyilatkozó sportági szövetségi vezető szerint. A rendezési költségek a MOATSZ büdzséjének többszörösét teszik ki.

Pár hónap múlva Budapesten a Hungexpón asztalitenisz-világbajnokságot rendeznek. Mint az előkészületekről a hazai sportági szövetség elnöke, Nátrán Roland az InfoRádiónak elmondta, az operatív feladatok a végső stádiumukba értek, az év végére minden a helyére kerül.

"Utoljára 1950-ben rendezett Magyarország asztalitenisz-vb-t. Ezt most csak azért említem, mert nincs olyan a rendező stábban, aki annak a rendezésében részt vett volna, és nyilvánvalóan nem is hasonló kaliberű eseményt szeretnénk, mint az akkori"

- mondta Nátrán.

2016-ban Eb-t rendezünk, de mint rámutatott, ennek a kihívásai meg sem közelítik a vb-ét.

A vb úgymond open lesz, ami azt jelenti, hogy

a nemzetközi szövetség minden tagállama delegálhat játékosokat, 3-3-at

a női és férfi egyéni versenyszámokban. Ennek megfelelően ez egy nagy világbajnokság lesz, akár 1000 indulós lehet, nem beszélve a stábokról, kísérőkről, akik több ezresre duzzasztják a vb-kontingenst, az ő mozgásukat, ellátásukat a szervezőknek kell megoldani.

A férfi és a női mezőny egyébként megítélése szerint régen volt ennyire kiegyensúlyozott, amit az is illusztrál, hogy nemzetközi versenyen az elmúlt öt évben több mint 40 ország szerzett érmet.

A vb rendezésének költségvetése meghaladja a 2 milliárd forintot, ami többszöröse a honi szövetség éves gazdálkodási kereteinek.

Az esemény nagyságrendjéből kifolyólag pedig ezt nem is lehetett volna máshová vinni, mint a Hungexpo, ahol óriási csarnok és több ezres mobil lelátók, centerasztalok létesülnek a versenyekre, no és persze

olyan körítés, ami a nemzetközi tévés közvetítéseket is megalapozza: fél milliárd ember fogja követni

az eseményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Háromhetes mélypontjára esett a forint

Háromhetes mélypontjára esett a forint

Kedd délután óta gyakorlatilag megállás nélkül gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben a 390-es szintet is megközelítette az árfolyam csütörtökön, majd a vártnál minimálisan jobb amerikai GDP-adat mellett is hirtelen erőre kapott és 389 alá bukott a jegyzés. A holnapi amerikai inflációs adat még a mai GDP-adatnál is fontosabb lesz, amely akár komolyabb kilengéseket is hozhat a forint piacára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 30. 16:20
×
×
×
×