INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

sportfőváros

szalay-bobrovniczky alexandra

budapest

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Kamuti Jenő, a nemzet sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke és Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora (b-j) a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 programsorozat sajtótájékoztatóján a Liszt Ferenc-repülőtéren 2018. december 5-én.

Sportfőváros 2019: megtanítják helyesen esni az idős budapestieket

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A 365 programból álló sorozat jelentőségéről és részleteiről Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszélt az InfoRádiónak.

Nem lesz lazsálás az ünnepek után,

január 1-jén már indulnak is a programok Európa 2019-es sportfővárosában, Budapesten

- tudatta az InfoRádióval a humán-főpolgármesterhelyettes Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

"Egy év alatt azt szeretnénk elérni, ha sokkal több budapesti sokkal többet sportolna, mint most" - fogalmazta meg kívánságát.

A sportfővárosi program a négy, Magyarország által jövőre szervezendő világbajnokság (kajak-kenu, vívó, asztalitenisz, öttusa) mellett egy olyasvalami lesz, ami

"kifejezetten az átlag-budapestieknek" szól, a korábbi előélettől, aktivitástól függetlenül mindenkit meg tud szólítani, például a programok ingyenességén keresztül is.

A 365 programpont minden eleme kész van, a városvezető néhányat ezek közül felvillantva elmondta, újévkor egy hatalmas korcsolyás bulival kezd a Műjég fellépőkkel, hiteles, sportban járatos hírességekkel, gyerekprogramokkal - az összes esemény közül egyébként ez az egy lesz fizetős.

De lesz a későbbiek során egy úgynevezett

szenior életmódváltó nap, amelyen megtanítják megfelelően elesni az embereket,

illetve a nagyszülőket az unokákkal együtt mozogni.

"Lesz egy izgalmas jóganapunk, 24 órán keresztül fogunk jógázni egy most még titkos helyszínen" - tette hozzá.

A programfolyam arca Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a NOB sportolói bizottságának tagja, Budapest díszpolgára, aki már visszavonult élsportolóként is rendszeresen edz.

Szakmai partner a Testnevelési Egyetem, az intézmény önkénteseket biztosít az eseményen, akik elmondják, hogyan érdemes mozogni vagy táplálkozni, illetve kinek milyen sport ajánlható.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Jövőre Budapest lesz Európa sportfővárosa
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018