eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Madarász Dóra asztaliteniszező, Szatmári András vívó, Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz válogatott szövetségi kapitánya, Póta Gerorgina asztaliteniszező, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság fotitkára, Szász-Kovács Emese vívó, Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke, Márton Anna vívó, Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója, Medveczky Erika kajakozó, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Balaska Márk kajakozó (gugol) és Csipes Tamara vívó (b-j) a 2019-es, magyarországi rendezésű világbajnokságokról tartott közös sajtótájékoztatón az M4 Sport stúdiójában 2018. december 4-én. Mind a négy jövő évi, hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságot - az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa 2019-es fő versenyét - élőben közvetíti az M4 Sport.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egyesítik erőiket négy hazai sportvilágesemény szervezői

A sok teendőre tekintettel közös szervezőbizottsága lesz néhány időben közeli, magyarországi sportvilágeseménynek, köztük a 2019-es vívó-vb-nek és kajak-kenu-vb-nek. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke beszélt a részletekről az InfoRádiónak.

Időarányosan jól állnak a 2019-es szegedi kajak-kenu-világbajnokság előkészületei, új híd és parkolók létesülnek, befedik a lelátókat, így mind a nézők, mind a versenyzők egy megújult Maty-éri pályával találkozhatnak majd jövő nyáron - ígéri Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Mint az InfoRádiónak megerősítette,

közös szervezőbizottság állt fel a Magyarországra került számos közeljövőbeni sportvilágesemény gördülékeny lebonyolítására.

"Közös szakemberek dolgoznak, egyeztetünk, a kampányok tekintetében is összehangoljuk a tevékenységünket, hogy még többeket elérjünk. Egyeztetünk még az asztaliteniszezőkkel és az öttusázókkal is, akikre szintén világverseny vár jövőre" - fogalmazott Schmidt, aki szerint

azért is lesz fontos a közönségtoborzás, mert ezek már mind kvótaszerző versenyek lesznek a 2020-as tokiói olimpiára.

Szegedre visszatérve - ahol a sportág történetében már negyedszer tartanak vb-t 1998 óta - elmondta, közel 100 ország jön a kajak-kenu-vb-re, 1800-2000 hivatalos résztvevővel.

"Azt tudni kell, hogy aki jövőre nem jön el Szegedre, nem jut el az olimpiára" - húzta alá a verseny rangjára mutatva a sportvezető.

A vívó és a kajak-kenu vb mellett öttusában és asztaliteniszben is Magyarországon mérik össze erejüket a legjobbak jövőre.

További részletek a jövő évi hazai rendezésű világbajnokságokról kedd este fél kilenctől a Víztükörben és pénteken este fél nyolctól az Ötkarika című magazinműsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×