INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

szeged

kajak-kenu

szervezőbizottság

schmidt gábor

Madarász Dóra asztaliteniszező, Szatmári András vívó, Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz válogatott szövetségi kapitánya, Póta Gerorgina asztaliteniszező, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság fotitkára, Szász-Kovács Emese vívó, Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke, Márton Anna vívó, Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója, Medveczky Erika kajakozó, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Balaska Márk kajakozó (gugol) és Csipes Tamara vívó (b-j) a 2019-es, magyarországi rendezésű világbajnokságokról tartott közös sajtótájékoztatón az M4 Sport stúdiójában 2018. december 4-én. Mind a négy jövő évi, hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságot - az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa 2019-es fő versenyét - élőben közvetíti az M4 Sport.

Egyesítik erőiket négy hazai sportvilágesemény szervezői

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A sok teendőre tekintettel közös szervezőbizottsága lesz néhány időben közeli, magyarországi sportvilágeseménynek, köztük a 2019-es vívó-vb-nek és kajak-kenu-vb-nek. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke beszélt a részletekről az InfoRádiónak.

Időarányosan jól állnak a 2019-es szegedi kajak-kenu-világbajnokság előkészületei, új híd és parkolók létesülnek, befedik a lelátókat, így mind a nézők, mind a versenyzők egy megújult Maty-éri pályával találkozhatnak majd jövő nyáron - ígéri Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Mint az InfoRádiónak megerősítette,

közös szervezőbizottság állt fel a Magyarországra került számos közeljövőbeni sportvilágesemény gördülékeny lebonyolítására.

"Közös szakemberek dolgoznak, egyeztetünk, a kampányok tekintetében is összehangoljuk a tevékenységünket, hogy még többeket elérjünk. Egyeztetünk még az asztaliteniszezőkkel és az öttusázókkal is, akikre szintén világverseny vár jövőre" - fogalmazott Schmidt, aki szerint

azért is lesz fontos a közönségtoborzás, mert ezek már mind kvótaszerző versenyek lesznek a 2020-as tokiói olimpiára.

Szegedre visszatérve - ahol a sportág történetében már negyedszer tartanak vb-t 1998 óta - elmondta, közel 100 ország jön a kajak-kenu-vb-re, 1800-2000 hivatalos résztvevővel.

"Azt tudni kell, hogy aki jövőre nem jön el Szegedre, nem jut el az olimpiára" - húzta alá a verseny rangjára mutatva a sportvezető.

A vívó és a kajak-kenu vb mellett öttusában és asztaliteniszben is Magyarországon mérik össze erejüket a legjobbak jövőre.

További részletek a jövő évi hazai rendezésű világbajnokságokról kedd este fél kilenctől a Víztükörben és pénteken este fél nyolctól az Ötkarika című magazinműsorban.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Schmidt Gábor a hazai világesemények közös szervezéséről
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018