INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

asztalitenisz

nátrán roland

asztalitenisz-vb

Nátrán Roland: Budapestet akarja bemutatni a világnak az asztalitenisz-vb

Nátrán Roland: Budapestet akarja bemutatni a világnak az asztalitenisz-vb

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Nemcsak a magyar asztalitenisznek, hanem az egész országnak megtérül majd az áprilisi fővárosi világbajnokságra fordított 1,2 milliárd forintos állami támogatás az InfoRádiónak nyilatkozó Nátrán Roland, az asztalitenisz-szövetség elnöke szerint.

Januárban asztalitenisz World Tour-versenyt rendeznek Budapesten, ami felvezetője az áprilisi világbajnokságnak. Az esemény rangját jelzi, hogy

mind a női, mind a férfi világranglistán első helyen álló itt lesz.

"A legjobb kínai és más ázsiai játékosok ideérkeznek, mellettük a legjobb európaiakat is látni lehet. Természetesen a legjobb magyar versenyzők is asztalhoz állnak" - mondta el az InfoRádiónak Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

A magyarok közül kiemeltként többen is főtábláról kezdik a 170 ezer dollár összdíjazású World Tour-versenyt.

Nátrán Roland túlzás nélkül állítja, hogy az áprilisi vb Magyarország történetének egyik legnagyobb sporteseménye lesz, televíziókon keresztül

várhatóan több mint 700 millió ember fogja követni a történéseket.

Hogy mennyire építik a show-elemeket majd a félmilliárd ázsiai nézőre, arról Nátrán azt mondta: "Mi elsősorban szórakoztatni szeretnénk a nézőket a világbajnokságon. A professzionális körülmények nem célnak számítanak, hanem alapvetésnek, a cél az, hogy a nézők a lehető legjobban szórakozzanak. Magyarországon vagyunk, Budapesten, ezért a helyi nevezetességekre, kultúrára szeretnénk felhívni a figyelmet, és azzal szeretnénk lenyűgözni mind az európai, mind az ázsiai vendégeinket, hogy látnivalóinknak olyan körét mutatjuk be, ami remélhetőleg a vb után is visszacsábítja őket."

Nátrán Roland a magyar asztaliteniszélet szempontjából is jelentős előrelépést vár a világbajnokságtól.

"Egy katalizátor, amitől a jelenlegi sportolók egy új lökést kapnak, ugyanígy a szurkolók és az új generációk is" - mondta.

A 2,5 milliárd forintos rendezési költségvetésből 1,2 milliárd forintnyi az állami támogatás,

tehát a költségek nagyobb hányada a bevételekből fedezhető, köztük szponzori pénzekből és a nemzetközi szövetség hozzájárulásából.

A budapesti World Tour-versennyel és az áprilisi világbajnoksággal is foglalkozik az InfoRádió Ötkarika című műsora pénteken este fél nyolctól.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Asztalitenisz-vb - Nátrán Roland
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018