eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Fürjes Balázs: megfizethetetlen reklámot jelent az atlétikai vb

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot, és ez nemcsak sportszempontból előnyös: Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa az InfoRádióban azt mondta, jelentős hasznot hoz a vb az országnak, Budapestnek és a magyar embereknek. Például egy atlétikai stadiont, amelyet a verseny után megnyitnak a nagyközönség előtt is.

"Ez a döntés a nemzetközi bizalomról szól" - emelte ki Fürjes Balázs nem sokkal a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tanácsának ülése után. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár megjegyezte, az atlétikai vb a negyedik legnagyobb sportesemény az olimpia, a labdarúgó-világbajnokság és Európa-bajnokság után.

"A nemzetközi szövetség a legrangosabb versenyét ránk bízza, hisz abban, hogy Budapest kiváló házigazdája lesz a vb-nek 2023-ban" - mondta a kormánybiztos az InfoRádióban, és hozzátette, nem a kéthetes világbajnokság miatt vágnak bele a rendezésbe, hanem azért, mert Budapest és Magyarország számára már a vb előtti években, a verseny idején és az az utáni időszakban is hasznot, nyereséget hoz.

"Több mint 1,2 milliárd tv-néző fogja követni a versenyeket. Olyan hírverés, reklám ez az országnak és a fővárosnak, ami pénzben megfizethetetlen lenne"

- mondta Fürjes Balázs, de jelezte, konkrét nyereséggel is lehet számolni, hiszen a vb turizmust és befektetéseket hoz Budapestre.

Maga a világbajnokság 500 ezer vendégéjszakát jelent a szállásadóknak, nyolcezer hivatalos vendég érkezik, és több tízezer szurkoló, de már a versenyt megelőző időszakban is sokan látogatnak majd a leendő vb miatt Budapestre. Fürjes Balázs megjegyezte, hogy a vb és az előkészületei munkahelyeket teremtenek, és bevételt hoznak majd a magyar kis- és középvállalkozásoknak.

"Magyarország és Budapest is jól jár, és jól járnak a magyar emberek, ezért csináljuk meg ezt a világbajnokságot"

- mondta a kormánybiztos.

Fürjes Balázs szerint öt év elegendő az előkészületekre. Az első év szinte csak a tervezéssel telik majd, meg kell építeni az atlétikai stadiont, amely amúgy is tervben volt, csak a világbajnokság nélkül kisebbet építettek volna. Olyan stadion épül Dél-Pesten, a Duna partján, a Rákóczi hídtól délre, amely a verseny idejére, ideiglenes lelátókkal bővítve, negyvenezer nézőt tud befogadni. A vb után visszabontva egy 15 ezres atlétikai stadion és edzőközpont marad, amely otthona lesz a válogatottnak, a kluboknak, de az egyetemi és a szabadidősportol szerelmesei is birtokba vehetik majd.

"Azt vállaltuk, hogy egy évvel a világbajnokság előtt elkészül a stadion, mert a tesztversenyeket is meg kell rendezni" - mondta Fürjes Balázs, de egyelőre arról nem tudott nyilatkozni, hogy mennyibe kerül a beruházás. Erről csak akkor tud felelősen beszélni, ha az atlétikai központ kivitelezési tervei jövőre elkészülnek, és uniós nyílt közbeszerzési eljárásban sikerült kiválasztani a kivitelezőt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×