eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Marcelo Brozovic, az olasz Internazionale (b) és Rafinha, a spanyol FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának B csoportjában játszott mérkőzésen a barcelonai Nou Camp stadionban 2018. október 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Manu Fernandez

Az Inter saját maga mellett a Barcelonában is bízik

Az utolsó forduló dönt arról, hogy a már biztos csoportelső Barcelona mögött a Tottenham vagy az Internazionale jut tovább a második helyen a labdarúgó Bajnokok Ligája B jelű négyeséből.

Az angol és az olasz együttes - miután előbbi szerdán este 1-0-ra legyőzte utóbbit a Wembley Stadionban - jelenleg egyformán hétpontos, de az egymás elleni mutatóban a londoniak a jobbak. A decemberi zárókörben a Spurs a Nou Campba látogat, míg az Inter a sereghajtó és már biztosan búcsúzó PSV Eindhovent fogadja.

Angol klub 11 éve nem nyert a Barcelona otthonában, de Mauricio Pochettino vezetőedző szerint nem lehetetlen, hogy a Tottenham ezúttal sikerrel járjon. A Spurs először lép majd pályára a Barca legendás arénájában azóta, hogy 1982-ben 1-0-ra elvesztette a visszavágót az azóta már megszűnt Kupagyőztesek Európa Kupájának elődöntőjében.

"Nem mondom, hogy ez egy lehetetlen küldetés, a futballban bármi megtörténhet, csak hinni kell benne"

- fogalmazott az argentin mester.

"Nagyon nehéz lesz Barcelonában nyerni, de a hit sokat segíthet. Hogy a legjobbunkat nyújthassuk, friss lábakra és friss fejekre lesz szükségünk, és arra, hogy ne legyenek sérültjeink" - tette hozzá.

A Barcelona utóbbi három, angol csapat ellen játszott hazai mérkőzése 3-0-s, 4-0-s és 3-1-es eredményt hozott a Chelsea, a Manchester City és az Arsenal ellen. Legutóbb a Liverpool tudott nyerni a katalánok vendégeként még 2007-ben, a BL nyolcaddöntőjében.

Az Internazionale vezetőedzője, Luciano Spalletti azt mondta: bízik a Barcelonában, amely 2013 áprilisa óta nem kapott ki hazai pályán a BL-ben. Akkor a Bayern München győzött a Nou Campban.

"Biztos vagyok abban, hogy a Barcelona nem adja majd könnyen magát a Tottenhamnek annak ellenére, hogy már biztos továbbjutó. Az olyan játékosok, mint Messi vagy Pique mindig a legjobbjukat akarják nyújtani és minden meccset meg akarnak nyerni" - mondta az olasz tréner.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×