eur:
394.33
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sós Csaba: Milák Kristóf a következő tíz év meghatározó úszója lesz

Már két aranyéremnél tart az érdi úszó a Buenos Airesben zajló III. Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya úgy látja, más úszásnemekben is egyre sikeresebb lehet Milák Kristóf.

Két versenynap után már két aranyéremnél jár Milák Kristóf a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián: az Érd úszója a 400 gyors után most 200 gyorson győzött.

"Ezt az időeredményt, amit most úszott (1:47,43 - a szerk.), már teljesítette a debreceni országos bajnokságon is" - kezdte az értékelést az InfoRádiónak Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a 100 és 200 méteres pillangóúszásban a felnőtt mezőnyben bizonyított Milák nem csak gyorson és pillangón, de háton és később vegyesen is nemzetközileg nagy úszó lehet. Most a fő száma ugyanaz lesz, ami Michael Phelpsnek volt sok-sok éven át: a 200 méteres pillangóúszás.

Sós ki meri jelenteni, Milák "az a legény, aki

a következő tíz évben a magyar úszósport meghatározó alakja lesz",

a technikája egyedi, de ezen kívül is nagyon sok minden számít, aminek nagyon egyben kell lennie, Milák Kristóf pedig szerinte még fejben is erős.

A 18 esztendős úszó idén érettségizett, túl van egy ifi-Eb-n és egy felnőtt Európa-bajnokságon is, az elmúlt egy hónapból ráadásul két hetet ki is hagyott, mert beteg volt,

ezzel együtt tud eredményes lenni. Sós Csaba szerint ez márpedig arra utal, hogy ha egyszer csúcsformában lesz, kipihent és egészséges, a világon senki sem fogja tudni az útját állni.

Az InfoRádió kérdésére válaszolva azt mondta, az ifjúsági olimpiával párhuzamosan zajlott budapesti világkupa-versenyen is esélyes lett volna egy-egy aranyéremre, de "azt tudni kell, hogy a 25 méteres medence más műfaj, ott komoly fordulóvirtuózok vannak", amiben Milák Kristófnak valószínűleg még fejlődnie kell.

A jövő hét végéig zajló ifjúsági olimpián

Magyarország 5 aranyérmével a 2. helyen áll az éremtáblázaton

Oroszország mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×