eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
Glasgow, 2018. augusztus 4.Késely Ajna, miután ezüstérmet nyert a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 800 méteres gyorsúszás versenyszámában 2018. augusztus 4-én. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: Darko Bandic (MTI/AP)

Ifiolimpia, aranylányok: Késely Ajna, Pusztai Liza

Számos érmet szereztek fiatal sportolóink a Buenos Aires-i III. ifiolimpia keddi versenynapján is, amely után hazánk továbbra is az éremtábla második helyén áll.

A keddi versenynap magyar vonatkozású döntős programját a díjlovaglók kezdték, ahol Jármy Vince ezüstérmet szerzett (az "Európa-válogatott" tagjaként a vegyes csapatok versenyében), a cselgáncsozóknál a ceglédi Végh Zsombor (100 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az úszóknál

Késely Ajna a 800 méteres gyors döntőjében ugrott medencébe, ahol a 17 éves kőbányai versenyző állandó riválisát, a hazaiak kedvencét, Delfina Pignatiellót verve nyerte a magyar csapat hatodik aranyérmet

- tőle a tavalyi junior-vb-n még kikapott ebben a számban Késely.

Őt Milák Kristóf követte, az Érd 18 éves, felnőtt-vb-ezüstérmes sportolója 51,50-nel idénycsúcsot úszott 100 m pillangón, de ez sem volt elég az aranyéremre, "csak" az ezüstre, mert a legfényesebb érmet a 16 éves úszócsoda, Andrej Minakov szerezte meg. Miláknak a 400 és a 200 méteres gyorsúszásban nyert aranyak után ez volt a harmadik érme Argentínában.

Nem volt azonban még vége a napnak,

a kardozó Pusztai Liza a fináléban is magabiztosban vívva (15-9) verte a mexikói Natalia Botello Cervantest.

Magyarország a jövő hét végéig tartó viadalon a második helyen áll a nemzetek közötti éremtáblán, Oroszország mögött.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×