eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Glasgow, 2018. augusztus 5.Milák Kristóf a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében 2018. augusztus 5-én. A 18 éves magyar úszó megnyerte a versenyszámot. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Döntöttek az orvosok Milák Kristófról

A felnőtt Európa-bajnok úszó betegségét is legyőzte, készülhet az ifjúsági olimpiára.

Kedden újabb orvosi vizsgálaton esett át Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás újdonsült Európa-bajnoka. A megismételt ellenőrzés megnyugtató eredményeket mutatott, így semmi akadálya sincs annak, hogy 12 napos szünet után újra edzésbe állhason.

„Magas lázzal kezdődő fültőmirigy-gyulladás szakította meg Kristóf felkészülését az október 6-án kezdődő Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, de most már nincs okunk az aggodalomra, a Semmelweis Egyetem fül-orr-gégészeti klinikáján gyógyultnak nyilvánították, így fokozatosan emelkedő terheléssel az edzéseit is folytathatja – nyilatkozta Selmeczi Attila, a tavalyi budapesti világbajnokságon a 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmet nyerő versenyző edzője az SzPress Hírszolgálatnak. Azonnal el is utaztak Hódmezővásárhelye, és tervek szerint két és fél hétig ott lesznek Kristóf edzései.

A 18 esztendős sportoló egyike annak a nyolc fiatal úszónak, aki a magyar színeket képviselheti Buenos Airesben. Az eddig két alkalommal megrendezett ifjúsági olimpiai játékokon – előbb Szingapúrban, majd Nankingban – a magyarok nyolc aranyérem megszerzésével jeleskedtek. Nyolc éve Kapás Boglárka duplázott (400 gyors és 200 pillangó), Bernek Péter 200 háton, Biczó Bence pedig 200 pillangón bizonyult a legjobbnak. Négy esztendővel ezelőtt Szilágyi Liliána rukkolt ki egy újabb emlékezetes duplával (100 és 200 pillangó), Grátz Benjamin 200 vegyesen, Kenderesi Tamás pedig 200 pillangón előzte meg minden vetélytársát.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×