eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

A BL-főtábláért játszik szombaton a Fradi

Még egy páros mérkőzésen kell túljutni ahhoz, hogy a vízilabda BL-főtáblájára kerüljön a Ferencváros.

Szombaton 16.30-kor a Komjádiban fogadja az FTC a görög Vouliagmenit, a visszavágó szerdán lesz.

Az időpontot úgy választották meg a Fradi vezetői, hogy a meccs után a szurkolók átérjenek a Groupama Arénába, a 19.30-kor kezdődő FTC-DVSC labdarúgó bajnokira.

A visszavágó jövő szerdán lesz Görögországban. A két meccs összesítése alapján továbbjutó csapat a BL-főtábla A csoportjába kerül, a vesztes az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja nemzetközi szereplését.

Varga Zsolt, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője a vlv-nek elmondta: nagyon fontos mérkőzés előtt áll csapata. "Megnéztük, kielemeztük a görög csapatot, úgy gondolom, hogy ami ebbe a hétbe belefért, azt beletettük a munkába. Volt nagyon kemény része a felkészülésnek, a vége felé pedig már pihentetőbb jellegű munkát végeztünk. Volt sajnos betegség is, kisebb sérülés is a héten, de az a 13 ember, aki játszani fog, harcra készen várja a mérkőzést."

A görögöket így jellemezte: "úgy látom, hogy jól ötvözik a mediterrán stílust, a gyorsaságot, a sok úszást a fegyelmezettséggel, nincs őrület a játékukban, hanem megfontoltan, fegyelmezetten vízilabdáznak. Ez nyilván már annak is az eredménye, hogy horvát edzőjük van. Azt tapasztaltam, hogy eléggé centerközpontú játékot játszanak, megvárják az akcióval, míg a center felveszi a pozíciót, szinte csak akkor lövik el a labdát, amikor már majdnem lejár a támadóidő. Szerepel náluk néhány idősebb játékos is, kiemelhető Krisztosz Afrudakisz neve, de vannak fiatal horvátok is, jó összetételű csapat. Igazából nehéz pontosan felmérni őket, hiszen szezon eleji állapotban vannak ők is, csak ilyen videókat láttunk róluk. Az első meccs után sokkal jobban képben leszünk a tekintetben, hogy valójában milyen játékerőt képviselnek hozzánk képest."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×