eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Andorra la Vella, 2017. június 9.Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, miután a magyar válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett Andorrától a labdarúgó világbajnoki selejtező B csoportjában játszott Andorra-Magyarország mérkőzésen Andorra la Vellában 2017. június 9-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Marco Rossi keményen üzent Dzsudzsák Balázsnak

Marco Rossi nem tartja európai szintűnek az arab emírségekbeli bajnokságot, és csak akkor hívja meg a korábbi csapatkapitányt, ha újra topformába kerül.

Kihirdette keretét a következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésre Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A névsorból ismét hiányzik a korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, aki az első két őszi meccset is kihagyta. Az ok egyszerű: az olasz szakember csak olyan játékost hív, akinek van klubja, és rendszeresen futballozik. Dzsudzsáknak akkor még nem szerződött el sehová, de azóta kiderült, hogy marad az Emírségekben, sőt be is mutatkozott már új csapatában. Ennek ellenére nem kapott meghívót, és ezt meg is indokolta Rossi a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Mint kiderült, mintegy félszáz játékost kísér folyamatos figyelemmel, és közülük kerülnek ki azok, akikkel a soron következő mérkőzéseken számol. Dzsudzsák viszont megint kimaradt, mert nincs még szerinte topformában.

"Balázs esetében örömteli, hogy végre talált magának csapatot. Amióta az al-Ittihad Kalbához igazolt, két meccsen játszott, az egyiken negyvenöt, a másikon nyolcvankilenc percet. Nyilvánvaló, hogy a hosszú kihagyást követően még nincs topformában, de az idő előrehaladtával ez minden bizonnyal változik. Meglátjuk, hogyan alakul a sorsa,

ha jó formában és kondícióban lesz, visszatérhet a válogatottba. A képességei alapján ott a helye, ugyanakkor az arab emírségekbeli bajnokságot nem lehet az európai bajnokságokhoz mérni.

Tudom, Balázs közel állt ahhoz, hogy Hollandiában, Németországban vagy Angliában folytassa, sajnálom, hogy nem jött össze" - mondta Rossi, és hozzátette, az új keretkijelölésnél nem is beszélt a szélsővel, mert már az első kerethirdetéskor felállított egy szabályrendszert, amiről minden játékost tájékoztatott.

"Nem vagyok az a típus, aki egyik hétről a másikra megváltoztatja a regulákat. Vannak elveim, azokhoz ragaszkodom. Szerintem ez tiszta sor.

Aki nem játszik rendszeresen, aki nincs jó állapotban, azzal nem tudok kalkulálni – ezt, azt hiszem, mindenki megérti"

- mondta Dzsudzsákról a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×