eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Détári Lajos óta csak egyetlen magyar focistáért adtak többet

Dzsudzsák Balázsért eddigi átigazolásai során 40,1 millió eurót fizettek. A közeljövőben aligha érhetik őt utol magyar játékosok, akik előtt a szakértő szerint két út áll.

A futballtörténelemben - a Transfermarkt Világgazdaság által vizsgált adatbázisa szerint - eddig 37 olyan magyar labdarúgó volt, akik átigazolásakor legalább egy alkalommal egymillió eurót vagy annál magasabb összeget fizettek. Az érintett játékosokért összesen eddig 149,7 millió eurót fizettek ki a vevők az átigazolások során.

A rangsort Dzsudzsák Balázs vezeti, akiért eddig - öt átigazolása alkalmával - összesen 40,1 millió eurót "szurkoltak le". A legtöbbet akkor, amikor 2011 végén 19 milliót adott érte a Dinamo Moszkva a szintén orosz Anzsi Mahacskalának.

A lap összeálíltása külön kiemeli, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya annak ellenére vezet toronymagasan Szalai Ádám előtt, hogy soha nem lépett pályára európai topligában, míg Szalai a Bundesligában több klubban is megfordult. A csatárként Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmát is élvező hórihorgas támadóért eddigi hat klubváltása során 15,9 millió eurót fizettek, a legtöbbet a Schalke 2013-ban (8 millió euró).

A magyarok piacképességéről a VIlággazdaság szerint sokat elárul, hogy

Détári Lajost 1987-es Frankfurtba igazolása, valamint egy évvel későbbi Olympiakoszhoz szerződése (összesen 10,5 millió euróért) a magyar futballtörténelem második legdrágább játékosává teszi.

Ha különvesszük az átigazolásokat, Dzsudzsák két transzfere áll a dobogó első két fokán, a bronzérmes pedig Détári, Szalai pedig a negyedik és ötödik virtuális helyen "áll".

Mennyi esélye van a fiataloknak?

A Freiburg által 4,5 millióért Ciprusról kivásárolt Sallai Roland még csak 21 éves, de a lapnak nyilatkozó Muszbek Mihály sportközgazdász szerint belátható időn belül nem érhet Dzsudzsák Balázs nyomába.

Az ő korosztálya, illetve a nála fiatalabbak úgy kerülhetnek jó pozícióba, hogy vagy 16 éves koruk körül külföldre igazolnak és helytállnak, vagy hazai klubjuk színeiben a nemzetközi kupák valamelyikében hívják fel magukra a figyelmet. Utóbbi út nem egyszerű, mert – mint Muszbek rámutat – a jelenleg az Európa Ligában szereplő Vidi jelentős részben idegenlégiósokra épül.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×