eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Úszóverseny a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Hét tavalyi világbajnok is visszatér a Duna Arénába

Jövő csütörtöktől szombatig Budapesten, a Duna Arénában lesz az úszók Világkupa-sorozatának negyedik állomása.

A FINA Úszó Világkupa versenyek történetében házigazdaként először színre lépő Budapest már az első nekifutásra a versenysorozat legnépszerűbb állomáshelyei közé kerülhet – mondta Szántó Dávid, az október 4-én kezdődő esemény Szervező Bizottságának elnöke.

„A Duna Aréna jó bizonyítványának is köszönhetően a budapesti versenyekre benevezett úszónagyságok között hét olyan is akad, aki a tavalyi vizes világbajnokságon egy vagy több számban a legjobbnak bizonyult. Természetesen közöttük van Hosszú Katinka is” – mondta Szántó Dávid.

A nőknél a svéd Sarah Sjöström (50 gyorson, 50 és 100 pillangón nyert a Duna Arénában), az orosz Júlia Jefimova (200 mell). valamint a spanyol Mireira Belmonte (200 pillangó), a férfiaknál pedig a dél-afrikai Chad le Clos (200 pillangó), a brit Bejamin Proud (50 pillangó), s az orosz Anton Csupkov (200 mell) is nyert tavaly a Duna Arénában.

„A magyar indulólista is parádésnak nevezhető, mert aki csak teheti, az a válogatott elsővonalbeli versenyzői közül él a hazai pálya és a bizonyítás lehetőségével – folytatta a szervező bizottság elnöke, megemlítve Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, illetve Bernek Péter, Cseh László, Kozma Dominik, Kenderesi Tamás, Németh Nándor és Verrasztó Dávid nevét.

„Az már a rajt előtt egyfajta csúcsnak számít, hogy a Duna Arénában sokkal több ország képviselteti magát, mint az eddigi állomásokon. Kazanyban 23 nemzet képviseletében 174 úszó versenyzett, Dohában a résztvevő országok száma ismét 23 volt, a sportolók létszáma viszont látványosan és cseppet sem kedvezően visszaesett 131-re. Büszkén számolhatok be arról, hogy a mi nevezési listánkon 39 ország neve olvasható, az indulást tervező nemzeti válogatottak száma 298, és akkor arról a 195 magyar úszóról még nem is esett szó, akiket a klubok neveztek be, élve a versenykiírásnak a rendező országra vonatkozó kedvező lehetőségével.”

Az csak a jövő héten derül ki, hogy a női úszósport két nagysága, Hosszú Katinka és a svéd Sarah Sjöström hány számban rajtol, és azok közül melyek lesznek azok, ahol várhatóan ők ketten csatáznak majd a budapesti elsőségért. Sós Csaba szövetségi kapitány arra tippel, hogy a magyar-svéd csúcstalálkozó a 200 gyors mellett a 100 vegyesen is megvalósulhat, köszönhetően annak, hogy Eindhoven után Budapesten is 25 méteres medence jelenti az úszók számára a „küzdőteret.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×