eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs nyílt levélben üzent

Mint ismert, Dzsudzsák Balázs az egyesült arab emírségekbeli Al-Ittihad Kalbában folytatja pályafutását. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményében írt a váltás okairól, az európai szerződés lehetőségéről és az elsődleges célkitűzéseiről is.

A 31 éves futballista hangsúlyozta, számára mindig a magyar válogatott az első számú „klub”, ezért nem várhatott tovább az ajánlatokra, lépnie kellett.

Azt írta, a nyár elején határozott terve volt a jövőjével kapcsolatban, vissza akart térni az európai labdarúgásba. "Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is".

Ám nem kapott végül olyan ajánlatot, amivel vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazolhatott volna, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói. "Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el. Nagyon sokan dolgoztak azon, hogy ez sikerüljön. Nekik is szeretném megköszönni a munkájukat!" - írta.

Így hát maradt az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől, folyamatosan kereste Dzsudzsákot, vártak rá. Az elmúlt két évet az Emírségekben töltötte, így tudta, mit várhat ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetősége, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatja tovább - fejtette ki a sportoló.

A nyárral kapcsolatban megköszönte a Ferencváros vezetőinek és játékosainak, hogy lehetővé tették számára, hogy a nyár folyamán velük készülhesen.

"Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!"

Írt a keresetéről is, mert, mint megjegyezte, tudja, hogy ez vele kapcsolatban központi téma. "Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni".

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×