eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Balloch, 2018. augusztus 8.A nyíltvízi úszók 5 km-es számában győztes Rasovszky Kristóf (k) a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon a Glasgow-tól mintegy 40 kilométerre, északkeletre fekvő Ballochnál 2018. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Óvnak Rasovszky Kristófék az Európa-bajnoki második hely miatt

Az InfoRádió értesülései szerint a magyar szakvezetés megóvta a 10 kilométeres nyíltvízi úszás eredményét a glasgow-i Európa-bajnokságon.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) óvást nyújt be, miután Rasovszky Kristóf úgy lett ezüstérmes csütörtökön 10 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán, hogy a győztessel azonos idővel csapott célba.

A Balaton Úszó Klub sportolójára a táv legvégén felzárkózott az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő Ferry Weertman, és a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján közölték, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, holland riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

A MÚSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy holtverseny kihirdetését kérik. A szövetség arra hivatkozik, hogy a tavalyi budapesti világbajnokságon (3. helyen) és a 2016-os hoorni Eb-n (1. helyen) egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.

Rasovszky Kristóf célfotóval lett második 10 kilométeren.

A Loch Lomond vizében, kissé szeles, de napos időjárásban megrendezett verseny rajtja után a francia Logan Fontaine, később honfitársa, David Aubry vezetett. A szerdán 5 kilométeren Eb-győztes Rasovszky az élbolyban haladt, eleinte két másodperces hátránnyal az ötödik volt, majd féltáv előtt a 37 fős mezőny élére állt - írja az MTI.

A Balaton Úszó Klub sportolója 7500 méter után is jó tempóban úszott az első helyen, de a többiek szorosan követték. Az utolsó félkört megelőzően úgy tűnt, Rasovszky sikerét a német Rob Muffels és a holland Ferry Weertman veszélyeztetheti. A magyar úszó az öböl előtt növelni kezdte a különbséget, de a legvégén olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő holland ellenfele felzárkózott rá, s a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba.

A célfotó alapján aztán bizonyossá vált, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, nagy riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

"Szoros második hely volt, de nem sajnálom, boldog vagyok az eredménnyel. A végén láttam, hogy jön a holland srác, és próbáltam olyan gyorsan haladni, ahogy csak lehet.

Egyszerre értünk be, és csak a benyúlás döntött. Ne feledjük, hogy nem úszott öt kilométeren, én viszont igen, és mégiscsak ő az olimpiai és világbajnok" - mondta az eredményhirdetés után Rasovszky.

Edzője, Szokolai László szintén leszögezte, nincs elkeseredve, hiszen tanítványa nagyszerű eredményt ért el.

"Jó gyakorlás volt. Az erőállapota kiváló, a hajráját kell még némileg javítanunk" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×