eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szocsi, 2018. június 15.A portugál Cristiano Ronaldo ünnepel harmadik gólja után az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Portugália - Spanyolország mérkőzésen a Fist Olimpiai Stadionban, Szocsiban 2018. június 15-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: Ronald Wittek

Kemény Dénes: a futball csapatjáték, ezért az egyéniségek döntenek

Nem kell feltétlenül százszázalékos mérleg a vb-győzelemhez - hangsúlyozta az InfoRádió exkluzív szakértője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány.

A címvédő Németország kellemetlen pofonnal kezdte a labdarúgó-világbajnokságot: 1-0-ra kikapott Mexikótól. Kemény Dénes szerint azonban nincs ok még pánikra.

"Egy ilyen haloványabb kezdés még segíthet is, mert van miért a tükörbe nézni"

- mondta a pólós sikerkapitány, és azzal érvelt, hogy a német csapat nem játszott kifejezetten rosszul, csak nem sikerültek a befejezései,míg Mexikó nyilván a maximumát nyújtotta.

"Én nem aggódnék a német szurkolók helyében. Tovább kell jutni a csoportból, aztán indul az igazi játék, amikor már ki-ki meccsek vannak. Simán megtarthatják még a vb-címet. Több olyan vb-győzelem is volt, amikor nem nyújtott százszázalékos teljesítményt az aranyérmes" - mondta az InfoRádió exkluzív szakértője.

A világ két legjobb játéákosának tartott futballista eltérően kezdett: Cristiano Ronaldo mesterhármast rúgott, Lionel Messi kihagyott egy 11-est, de a portugál és az argentin válogatott is egy-egy pontot szerzett. Kemény Dénes szerint egyikük vb-szereplésére sem lesz hatással a bemutatkozás.

"Mindkét játékos olyan lelki adottságokkal rendelkezik, hogy a lehető legnehezebbet tudja: jó játékból jól játszani és rossz játékból jól játszani.

Ronaldóval azért nem kell foglalkoznia az edzőjének, mert a helyén tudja kezelni a három gólját, és újból a csapatért fog játszani, és ha lesz rá lehetősége, akkor eredményes lesz. Messit pedig a kihagyott 11-es még inkább fel fogja dobni, hogy vissza kell majd fogni, annyira bizonyítani akar" - vélekedett a háromszoros olimpiai bajnok edző.

A hétfői márkőzések közül a Belgium-Panama és az Anglia-Tunézia meccset emelte ki, szerinte a két európai csapat az esélyes, de láthattuk, mit ér az esélyesség, négy világbajnok is döntetlennel kezdett a tornán.

"Miután a futball csapatjáték, az egyéniségek nagyon sokat számítanak - bármennyire furcsán hangzik is.

Olyan játékosok, mint Eden Hazard, Romelu Lukaku, vagy az angoloknál Harry Kane el tudják dönteni ezeket a meccseket" - mondta Kemény Dénes, s noha a papírforma alapján nem várja a négy közé ezt a két csapatot, de szerinte tudnak annyira futballozni, hogy akár eljuthatnak az elődöntőig is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×