eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
München, 2016. május 3.Xabi Alonso, a német Bayern München játékosa, miután gólt rúgott a spanyol Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén Münchenben 2016. május 3-án. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Nyitókép: Peter Kneffel

Börtön fenyegeti a vi­lág­baj­nok fut­ball­sztárt

A múlt év végén visszavonult Xabi Alonso lehet az utóbbi években lebukott sztárfocisták közül az első, akit adócsalásért letöltendő börtönbüntetésre ítélnek.

Messi, Neymar, C. Ronaldo és mások is megúszták az adóoptimalizálási vitákat eurómilliókra rúgó bírságokkal és felfüggesztett ítéletekkel. A világ- és Európa-bajnok, BL-győztes középpályás azonban most rosszabbul járhat.

A Liverpoolt, a Real Madridot és a Bayern Münchent is megjárt 114-szeres spanyol válogatott játékos adócsalási ügyében miatt évek óta nyomoznak a hatóságok. Egyszer már ejtették az ügyét, de most ismét az a hír járja, hogy elítélik - nyolc év börtön fenyegeti. 

Xabi Alonsot azzal vádolják, hogy a Realnál eltöltött évei (2009-2014) során nem fizetett adót a reklámjogai értékesítése után, hanem egy Madeirán bejegyzett cég segítségével megtartotta a pénzt.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×