eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Hogy végződik Michelisz őrült éve?

Hogy végződik Michelisz őrült éve?

A világbajnoki címért ül autóba pénteken este Michelisz Norbert, aki a túraautó-világbajnokságon egy nehéz évkezdet után mindössze 6,5 ponttal van lemaradva svéd riválisa mögött.

Pechesen indult az idei túraautó-világbajnoki sorozat Michelisz Norbert számára: Marokkóban ugyan dobogóra állhatott a főfutamon, de Olaszországban az első helyért előzött, amikor Mehdi Bennani kilökte, és a hungaroringi első versenyen is ütközött.

„Ilyen rosszul még nem indult szezon számomra, és pont egy olyan évben, akkor fontos lenne minden pontot összeszedni. Nehéz helyzetbe kerültem.

Nem adom fel a világbajnoki cím reményeit, de sok szerencsével tudom a helyzetet megfordítani”

- mondta akkor.

A magyar futamok, tehát három versenyhétvége után Michelisz Norbertnek már 61 pont volt a hátránya a világbajnoki éllovashoz képest.

A folytatásban a magyar versenyző minden főfutamon dobogóra állhatott: Németországban második, Portugáliában pedig első lett.

„Úgy érzem, újra a régi vagyok, újra motivált vagyok.

Meg akarom nyerni a bajnokságot, és erre minden esélyünk megvan” - nyilatkozta a győzelem után.

Argentínában Michelisz Norbert újra győzni tudott, Kínában pedig egy biztonsági autó mögött töltött versenyen másodikként intették le. Hiába jött fel azonban a világbajnoki összetettben a harmadik helyre, mindössze 2 ponttal elmaradva az éllovastól, egy szabálytalan alkatrész miatt a Hondákat utólag kizárták a kínai versenyekről, így a magyar pilóta hátránya 2 pontról ismét 32,5 pontra nőtt.

„Kicsit magam alatt voltam, de

arra kell összpontosítani, hogy teljes erővel támadjunk”

- mondta.

Japánban Michelisz Norbert az élről indulva ismét győzni tudott a főfutamon, míg a falakkal körülvett makaói pályán a második helyen intették le, így az évadzáró katari versenyek előtt a magyar pilóta hátránya az összetettben 6,5 pontra csökkent a volvós Thed Björk mögött.

Michelisz Norbert Katarban egy túraautó-világbajnoki rekordot is megszerezhet: ha az időmérő edzésen jól teljesít, ez lehet zsinórban a hetedik első soros rajtpozíciója.

A katari időmérő edzést magyar idő szerint pénteken 12:30-tól, a versenyeket pénteken este 7:20-tól és 8:35-től rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×