eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Súlyos és tartós vízhiány lépett fel Budapesten

Súlyos és tartós vízhiány lépett fel Budapesten

Továbbra is intenzíven zajlanak a fővárosi uszoda-felújítások a júliusi vizes világbajnokság előtt. A Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd uszodák a rekonstrukció, a Duna Aréna pedig a vízilabda Bajnokok Ligája döntő miatt nem elérhető jelenleg a lakosság számára.

A ma kezdődő férfi vízilabda Bajnokok Ligája-döntő, a Final Six lesz az első hivatalos sportesemény a Duna Arénában – hangsúlyozta Borsa Miklós vizes vb szóvivője. 

 "A Final Six az egyik főpróbája a Duna Arénának, hiszen nem sokára lesz egy úszó Budapest-bajnokság is. Az aréna március óta terheléses próbaüzemmel működik, és most már a versenyek is megkezdődnek" - mondta a szóvivő.

A vízilabdatorna miatt az itt gyakorló sportolóknak és civileknek

a következő napokban más helyszínt kell keresniük,

ez azonban a fővárosban zajló uszodafelújítások miatt nehézségekbe ütközik, ezért az InfoRádió megkereste a Nemzeti Sportközpontokat, hogy mely uszodák elérhetők.

Az NSK közölte, hogy az úszó- és a vízilabda-szövetség egyeztetésének megfelelően a sportolók a Tüske-, a Széchy- és a tervek szerint a BVSC uszodában edzhetnek. AZ NSK jelezte, hogy továbbra is zajlik a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd uszoda felújítása, és az ütemtervnek megfelelően halad. Ezt Borsa Miklós vizes vb szóvivője is megerősítette.

A munkálatok véget érnek júniusban, de ez még mindig nem sok jót jelent még a nagyközönségnek, mert

csak augusztus 20., a masters világbajnokság után nyílnak majd meg előttük azok a medencék, amelyeket addig nélkülöznie kell"

- mondta Borsa Miklós.

Az NSK arról is beszámolt, hogy a rekonstrukció keretében a homlokzat felújítása zajlik a Császár-Komjádi uszodában, ahol a fedett 50 méteres medence burkolása is folyamatban van. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában jelenleg a medencék burkolásának utolsó fázisát és a hozzájuk tartozó gépészeti rendszerek cseréjét végzik el. Az itt található Széchy Tamás uszoda öltözőit rövid időn belül újra lehet használni. Az NSK jelezte, hogy ezt a létesítményt a lakosság jelenleg korlátozott időtartamban tudja használni.

Borsa Miklós arról is beszélt, hogyan lehet majd megközelíteni a Duna Arénát, és hol parkolhatnak azok, akik autóval érkeznek a vb-re.

"Vidékről sokan jöhetnek gépjárművel, számukra a MÜPA és a Nemzeti Színház parkolóját jelöltük ki, ezek a nyári időszakban nincsenek kihasználva. Onnan rendszeres hajójárattal lehet a vb-helyszínekre eljutni, továbbá az 1-es villamossal, amellyel a MÜPA-tól egészen az Árpád hídig lehet utazni" – tette hozzá a szóvivő.

Az uszodaberuházás keretében tavaly szeptemberben zárták be a Dagály strandfürdőt, amely teljesen megújul. A tervek szerint a rekonstrukció érinti a medencéket, a játszótereket, a sportpályákat, az öltözőket, valamint a fürdő épületeit is. A vizes vb utáni masters világbajnokságra egy új 50 méteres medencét is építenek. A strandfürdőt és az úszóarénát összekötő fedett átjárót várhatóan ősszel kezdik el és 2018 tavaszán fejezik be.

A júliusi vizes világbajnokság előtt jelentősen átalakul a Duna Aréna környéke. Február elején kezdődött a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál épülő gyalogos- és kerékpáros híd kivitelezése, ezzel várhatóan június 30-ra végeznek. A Dráva utca és a Margit híd közötti szakaszon gyalogossétány épül, és korszerűsítik a közvilágítást is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×