eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Eb-győzelemre hajt a magyar férfi gyorskorcsolya-váltó

A decemberben Sanghajban világkupa-aranyat nyert magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó Európa legjobbja lehet az oroszországi Szocsiban sorra kerülő hétvégi kontinensviadalon.

A 2014-es téli olimpia helyszínére tíz magyar versenyző utazott el, közülük egyéniben három férfi és két nő indul, váltóban pedig a férfiak mellett a nők is érdekeltek lesznek.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint egyéniben Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor - mindkettő éremesélyes - és Liu Shaoang, valamint Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca képviseli a magyar színeket.

A férfi váltóra még Burján Csabát és Oláh Bencét nevezték, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor a tavaly Eb-ezüstérmes, decemberben pedig sporttörténelmi tettet végrehajtva vk-aranyérmes Knoch, Liu Shaolin, Liu Shaoang, Burján összetételben áll majd rajthoz a csapat.

Darázs István, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazati igazgatója jelezte: a nőknél ezúttal a két junior korú versenyző kapott bizalmat az egyéni indulásra, míg váltóban Heidum Bernadettel, Keszler Andreával, valamint az Eb-újonc Sziliczei-Német Rebekával válik teljessé az együttes. Jászapáti, Bácskai, Heidum és Keszler ebben az összeállításban tavaly bronzérmes volt a kontinensviadalon.

"A csarnok csodálatos, de a jég minősége hagy némi kívánnivalót maga után, a versenyen azonban ez nem fog számítani, a pálya mindenkinek ugyanolyan lesz" - idézte a MOKSZ közleménye Darázs Istvánt.

Az Eb-t a 2014-es téli olimpiára épített Iceberg (Jéghegy) Korcsolyapalotában rendezik. Pénteken az egyéni 500, 1000 és 1500 méter selejtezőire kerül sor, majd szombaton 500-on és 1500-on már az érmekért küzdenek a versenyzők, a váltóknak pedig elődöntőket rendeznek. Vasárnap az egyéni 1000 méterrel, valamint a férfi és női egyéni szuperdöntőkkel folytatódik a program. Utóbbi számban a három egyéni távban elért eredmények és szerzett pontok összesítése alapján mindkét nemnél az első nyolc korcsolyázó vehet részt. A kontinensviadal a női és a férfi váltók fináléival zárul.

Az M4 Sport szombaton és vasárnap is élőben közvetít az oroszországi Eb-ről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×