eur:
386.01
usd:
355.57
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

NBA - Újabb Pistons-bravúr

Egy nappal a címvédő San Antonio Spurs otthonában aratott győzelmét követően egy másik nyugati sztárcsapat, a Dallas Mavericks vendégeként is nyert a Detroit Pistons az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Stan Van Gundy együttese ezzel sorozatban hetedik mérkőzését nyerte meg, erre legutóbb 2008. december 23. és 2009. január 4. között volt példa a klub történetében.

Eredmények:
Charlotte Hornets-New Orleans Pelicans 98-94
Cleveland Cavaliers-Houston Rockets 93-105
Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 77-97
Washington Wizards-New York Knicks 101-91
Atlanta Hawks-Memphis Grizzlies 96-86
Brooklyn Nets-Boston Celtics 81-89
Chicago Bulls-Utah Jazz 77-97
Dallas Mavericks-Detroit Pistons 95-108
Denver Nuggets-Orlando Magic 93-90
Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns 111-113
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder 104-83
Golden State Warriors-Indiana Pacers 117-102
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 114-89

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!

Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!

A kínai elnök látogatása nem a magyar függetlenség feladásáról szól, hanem pont a magyar szuverenitás erősítését jelenti - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Lázár János építési és közlekedési miniszter, majd aláhúzta: a kínai-magyar kapcsolatok erősítése nem politikai rögtönzés alapján történik, tudatos stratégia szerint halad előre. Meglátása szerint az EU nem tudja eldönteni, hogyan viszonyuljon Kínához. A tárcavezető beszélt arról is, hogy Európa gazdag, de már gyenge, a korábbi gazdasági modell már nem érvényes az unióban, a régi képletet kidobták, de még nincs helyette új megoldóképlet és rémisztőnek nevezte, hogy a blokk katonailag értelmezhetetlen erőt képvisel. Az interjú során szóba került a Budapest-Belgrád vasútvonal, a V0 vasútvonal kínai megvalósítása, általánosságban a kínai tőke szerepe, Magyarország mint gazdasági kulcsállam, az autóúthálózat fejlesztése, valamint az orosz-ukrán háború következményei, a várható szimbolikus jelentőségű beruházások a szűk költségvetési keretek közepette. Jelezte azt is a miniszter, hogy 2025 nyarára kész lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal teljes vasúti pályája. Annak a reményének adott hangot, hogy a háború után lennie kell európai-orosz energetikai együttműködésnek, és ebben Magyarország közvetítő lehet. Az interjúban Lázár János elismerte, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú építőipari cégek megerősödésében nagy szerepet játszottak az állami beruházások, szerinte ez legitim mód volt, ugyanis stratégiai érdek a szektor magyar kézben tartása. Ezen a ponton azonban az állam és a piaci szereplők kapcsolata korszakváltáshoz érkezett elmondása szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×