eur:
389.15
usd:
361.72
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Egygólos előnyt szerzett a Real Madrid a Bayern ellen

A Real Madrid 1-0-ra győzött a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének második "odavágóján". A Madrid minden hazai meccsét megnyerte így a sorozatban, a Bayern először kapott ki vendégként.

A Bernabéuban telt ház előtt játsszák a labdarúgó BL második elődöntőjének első találkozóját. Az Atlético-Chelsea (0-0) találkozó után a spanyol fővárosban ezúttal a Real Madrid és a Bayern találkozik. 

A Real Madridban a megfázással kínlódó Gareth Bale a kispadra került, Isco játszik helyette. Az összeállítás: Casillas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Modric, Xabi Alonso, Isco - Di María, Cristiano Ronaldo - Benzema. CR7 tehát vállalta a játékot.

A Bayern München: Neuer - Rafinha, Dante, Boateng, Alaba - Lahm, Kroos, Schweinsteiger - Robben, Mandzukic, Ribéry.  Guardiola Javi Martinezt és Thomas Müllert kihagyta az előzetesen jelzett tizenegyből. 
Talán még bátorság ilyen rövid idő után koncepciót felállítani, de a Madrid mintha kontrákra építene. A Bayernnél van többet a labda. 
Ha a szöglet fél gól lenne, már örülne a Bayern. A bajorok fölényét jelzi, hogy már kétszer is szögletet lőhettek. Madridi játékos ritka vendég a túlsó térfélen. 
Ilyen a futball: a Real Madrid az első lehetőségét gólra váltotta. Karim Benzema a gólszerző. Real Madrid-Bayern München 1-0
Érdemes lesz figyelni, tud-e reagálni a Bayern. A Manchester United ellen mindkét meccsen szinte azonnal gólt tudott szerezni a bekapott találat után. 
A BBC szerint a Madrid még soha nem veszített BL-mérkőzést, ha a francia center gólt szerzett. 
Nagy helyzetet hagyott ki a Real Madrid. Benzema előkészítése után Cristiano Ronaldo az égbe lőtte a labdát 11 méterről.
Lahm az oldalhálóba lőtt. 
Angel Di María is kihagyott egy nagy esélyt, ő is az égbe lőtt. Óriási a Bayern labdabirtoklási fölénye, de a Madrid három gólt rúghatott volna. 
Szünet.
Cristiano Ronaldóé volt az első lövés, Pepéé az első sérülés a második félidőben. Rendbe fog jönni.
Xabi Alonso a saját kapuját veszélyeztette, Robben feladta a labdát Casillasnak. A Bayern minden mutatója sokkal jobb - kivéve a gólszámot. 
Cristiano Ronaldo jó lövése elkerülte Neuer kapuját. 
A két portugált, Pepét és Ronaldót lecserélte Ancelotti, Bale és Varane állt be. Schweinsteiger helyére Thomas Müller került pályára. Korábban már Götze és most Illarramendi is beszállt. A játék ellenben kicsit leült. 
Iker Casillas még mindig a világ egyik legjobb kapusa. Götze kísérletét hárította a bal alsó saroknál. 
Gareth Bale az oldalhálóba lőtt.
Akadt még egy helyzete a Bayernnek: Lahm előkészítése után Thomas Müller lőtt volna, Xabi Alonso nagyszerűen mentett. 
Vége: Real Madrid-Bayern München 1-0

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×