eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Real Madrid szórakozva, a Chelsea szenvedve jutott tovább

A hazai csapatok győztek, teljes a sor, a negyeddöntők visszavágóin kivétel nélkül a hazaiak nyertek, s jutottak tovább. A Real Madrid a könnyednél is könnyedebb játékkal, s látványos gólokkal 5-2-re verte az Apoelt, a Chelsea az utolsó pillanatig izgalmas találkozón 2-1-re múlta felül a Benficát. Az elődöntők párosítása: Chelsea-Barcelona, Bayern-Real Madrid.

A Real Madrid összeállítása részben jellemzi a helyzetet: Casillas, Sergio Ramos, Varane, Pepe, Marcelo, Sahin, Granero, Altintop, Kaka, Ronaldo, Higuain. Cserék: Adan, Benzema, Özil, Alonso, Albiol, Callejon, Di Maria. Éles helyzetben alkalmasint Özil, Xabi Alonso és Di María is kezdene.

Az Apoel Nicosiában a második számú kapus, a spanyol ajkú Urko, a Barcelona B korábbi tagja kapott játéklehetőséget. A mezőnyjátékosok: Purszaitidesz, Paulo Jorge, Kaka, Boaventura, Morais, Pinto, Haralambidisz, Marcinho, Manduca, Almeida. Cserék: Hiotisz, Solari, Satszias, Elia, Adorno, Alexandru, Helder Sousa.

Londonban Roberto Di Matteo a legerősebb tizenegyét küldte a pályára, talán csak Drogba mellőzése meglepetés. Chelsea: Cech, Ivanovics, David Luiz, Terry, A. Cole, Ramires, Mikel, Lampard, Kalou, Torres, Mata. Cserék: Turnbull, Essien, Drogba, Meireles, Ferreira, Sturridge, Cahill.

A Benfica összeállításában nincs meglepetés: Artur Moraes, Maxi Pereira, Javi Garcia, Emerson, Capdevila, Witsel, Matic, Bruno Cesar, Aimar, Cardozo, Gaitan. Cserék: Eduardo, Nolito, Djalo, Nelson Oliveira, Rodrigo Moreno, Saviola, Andre Almeida.

15. perc (21.00):
Mind a két pályán mezőnyjátékkal telt az első negyedóra. Az angolok elsősorban kontrákra építenek hazai pályán, támadjon a Benfica, ha akar. A portugálok egyébként a mostani sorozatban minden idegenbeli mérkőzésükön lőttek gólt, ebben reménykednek. A Chelsea az elmúlt kilenc évben hatodszor juthat a BL elődöntőjébe, ilyen jó mérlege csak a Barcelonának van.

19. perc (21.04): A Benfica támadásainak többsége az argentin Nicolas Gaitán közreműködésével zajlik. A középpályásnak nagyon komoly kérői vannak a Premier League-ből.

20. perc (21.05): Ashley Cole betört a Benfica tizenhatosán belülre, Javi Garcia szabálytalankodott ellene. A megítélt tizenegyes ellen a portugálok tiltakoztak, Bruno Cesar sárga lapot kapott. Frank Lampard lapos lövéssel gólra váltotta a büntetőt - Artur majdnem megfogta, de a futballban a majdnem nem sokat számít. Chelsea-Benfica 1-0



26. perc (21.11):

A Real Madrid nagyon kényelmesen játszik, az Apoel semmilyen veszélyt nem jelent. Nuri Sahin balról küldött szabadrúgása után Cristiano Ronaldo a kapu fölé fejelt.

27. perc (21.12): Már a Madrid is vezet. Marcelo beívelése után CR7 megszerezte a mérkőzés első gólját. A portugálnak a mostani az idényben a 48. gólja. Real Madrid-Apoel 1-0.



33. perc (20.18):

Pablo Aimar, a Kis Bohóc megpróbálta áttekerni a labdát Petr Cechen, de a kapus ki tudta ütni a labdát. Maradt a Chelsea vezetése.

35. perc (20.20): A Madrid szinte percenként alakít ki helyzeteket. Előbb Kaka, majd Altintop próbálkozott.

37. perc (20.22): Mind a két csapatban játszik Kaka nevű futballista, de aligha lehet bárki számára is kétséges, melyikük a gólszerző. A Madrid már két góllal vezet, miután a korábbi aranylabdás a hálóba csavarta a labdát. Kaka a legszebb napjait idézte ezzel a lövéssel, varázslatos lövéssel tette fel a labdát 25 méterről a hosszú felsőbe.  Real Madrid-Apoel 2-0



40. perc (20.25):

Tovább nehezedett a Benfica helyzete, miután a Jon Obi Mikel ellen szabálytalankodó Maxi Pereira megkapta a második sárga lapját. Tízen folytatják a társai.

45. perc (21.30):Félidő mindkét pályán. Nagy meglepetés lenne bárhol is egy óriási fordulat. Ha nem történik ilyen sehol, a Barcelona a Chelsea, a Bayern München pedig a Real Madrid ellen elődöntőzik majd. Két spanyol, egy angol és egy német - mindez körülbelül azonos az európai klubfutball mostani erősorrendjével, vagy akár a bajnokságok játékerejével.

50. perc (21.52):
A Benfica riogatott. Aimar és Gaitan előkészítése után Cardozo lőtt, Petr Cech bravúrral védett.

52. perc (20.54): Ramires, a Chelsea brazilja tiszta helyzetben hibázott. 2012-ben, fontos meccsen, kevés ennél nagyobb helyzetet hagytak ki.

59. perc (22.01): John Terry kicsit megsérülhetett, más egyéb miatt nem szokták őt lecserélni a Chelsea-nél. Gary Cahill állt a helyére.

66. perc (22.08): Szelidült az iram mindkét mérkőzésen. A negyeddöntőben négy párban nyolc meccset rendeznek, ha minden így marad, a nyolcból csak egyen (tegnap a Camp Nouban) szerzett gólt mindkét csapat.

67. perc (22.09): Salomon Kalou végleg eldönthette volna a továbbjutást, de kihagyta nagy helyzetét a Stamford Bridge-en.

68. perc (22.10): Az Apoel Nicosia emelt fővel búcsúzik a Bajnokok Ligájától a mostani szezonra. Manduca szépített a Bernabéuban. Real Madrid-Apoel Nicosia 2-1.



71. perc (22.13):

Néhány percre az Apoel a Real Madrid. A ciprusiak remekül játszanak, Haralambidisz lövését Iker Casillas bravúrral védte.

72. perc (22.14): Újabb Apoel-helyzet maradt ki, Paulo Jorge volt a főszereplő.

73. perc (22.15): Joan Capdevila beadása után Yannick Djalo a kapu fölé helyezte a labdát. A Benfica tíz emberrel jobban játszik, mint a Chelsea, de a továbbjutásra nincs esélye.

76. perc (22.18): Az Apoel felmérgesítette Cristiano Ronaldót. A portugál szabadrúgásgól, nagyon nehéz szögből csavarta a labdát a kapuba. Gyönyörű gól volt. A CR7-Higuaín-Benzema triónak ez volt a 101. gólja az idényben, s ezzel megdöntötték Messi, Henry és Eto'o korábbi csúcsát (100). Real Madrid-Apoel 3-1



80. perc (22.22):

A második félidőre beállt Callejón belőtte a királyi klub negyedik gólját. Már egyik csapat sem nagyon védekezik. Az Apoel nem tud, a Madrid nem akar. Real Madrid-Apoel 4-1.



82. perc (22.24):

Hamit Altintop szabálytalanul szerelte a tizenhatoson belül Adornót. A büntetőt Esteban Solari, akinek bátyja, Santiago hajdanán a Real Madrid tagja volt, gólra váltotta. Real Madrid-Apoel Nicosia 4-2.



84. perc (22.26):

Tényleg potyognak a gólok. Újabb cserejártékos szerzett gólt a fehéreknek, Ángel Di María növelte az előnyt ügyes labdaszerzés, majd látványos löbbölés jutalmaként. Real Madrid-Apoel Nicosia 5-2



85. perc (22.27):

Nagyon izgalmas utolsó percek elé nézünk a Stamford Bridge-en. Petr Cech nagy védése után a portugálok szögletet rúghattak. A beívelést követően a Benfica Javi García közeli fejesével kiegyenlített, s egy újabb gólja már továbbjutást jelentene.A gólnál az eddig remeklő Cech leragadt. Chelsea-Benfica 1-1



89. perc (21.31):

Nelson Oliveira megszerezhette volna a Benficát életben tartó gólt, de eltekerte a labdát a kapu mellett.

92. perc (21.34): Újabb portugál gól, s a Chelsea játékosok egykupacban ünnepelnek - ilyen a globalizált futball. A hosszabbítás perceiben Raúl Meireles találata eldöntötte a továbbjutást. Pazar egyéni teljesítmény volt a találat. Chelsea-Benfica 2-1.



Real Madrid-Apoel 5-2
(Továbbjutott a Real Madrid, 8-2-es összesítéssel.)

Chelsea FC-SL Benfica 2-1
(Továbbjutott a Chelsea 3-1-gyel.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×