eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vízilabda BL: a Vasas döntetlent játszott Szegeden, az Eger megszerezte első győzelmét

Két héten belül harmadszor csapott össze szerdán a Vasas és a Szeged férfi vízilabdacsapata, s a Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek keretében vívott csatában nem bírtak egymással a felek. Az Eger megszerezte első győzelmét a csoportban

Bajnokok Ligája, C csoport, 4. forduló:
Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-UNIQA 12-12 (3-5, 4-4, 4-3, 1-0)

góldobók: Somogyi, Younger, Török, Hegedüs 2-2, Kunac, Kayes, Molnár, Kiss Cs. 1-1, illetve Brguljan 6, Boskovic 3, Decker, Katonás, Vámos 1-1

A Komjádi uszodában lezajlott BL-csatában a Vasas, a legutóbbi, szegedi bajnokin pedig a vendéglátó együttes diadalmaskodott, a szerdai Bajnokok Ligája-találkozónak tehát 1-1-es összmérleggel vághattak neki a felek. A mérkőzés tétje azonban - éppen a meccs nemzetközi jellege miatt - jóval jelentősebb volt a bajnoki alapszakaszosénál. Már csak azért is, mert a BL-es négyest az idei utolsó csoportkör előtt a Vasas vezette 7 ponttal a 6 pontos Szeged előtt.

Ennek szellemében alaposan be is kezdtek a csapatok, a hazai akarat azonban eleinte jobbára erőlködésbe torkollott, míg a piros-kékek montenegrói légiósa, Drasko Brguljan négyszer (!) is betalált a nyitónegyedben. A vendéglátók ocsúdását jelezte, hogy az első szünetig 1-5-ről felzárkóztak 3-5-re.

Ám afféle hidegzuhanyként a második játékrész elején a hazaiak gyorsan megint gólt kaptak: Brguljan megúszásból ötödszörre is eredményes tudott lenni (3-6). Mielőtt azonban nagyobb baj lett volna, előbb emberelőnyből, majd az ausztrál Aaron Younger akciógóljával felzárkózott a Szeged (5-6). A nagyszünetnek mégis a Vasas vághatott neki kedvezőbb helyzetben, többek között azért, mert másik délszláv légiósa, a horvát Miho Boskovic két alkalommal is bevette a válogatott Baksa László kapuját, igaz, így tett Younger is, akinek révén a Szeged az addigi kilencedik emberfórjából a negyediket értékesítette (7-9).

A gólzáporos rangadó harmadik nyolc percében többször is közel került az egyenlítéshez a csongrádi alakulat (8-9, 9-10), aztán a negyed közepe táján a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás büntetőből egalizált is, sőt Hegedüs Gábor akciógóljával már a Szeged tett szert vezetésre (11-10). Az izgalmas forgatókönyv szerint azonban az utolsó negyedet mégis Vasas-előny mellett kezdték a csapatok, miután az ifjú Vámos Márton, majd még Brguljan is betalált (11-12).

A kölcsönösen eltékozolt lehetőségeket követően a befejező játékrésznek már a fele lepergett, amikor a hazai Kiss Csaba balja villant (12-12), és miután több gól már nem esett, maradt a döntetlen.

Az Eger először győzött

Megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája főtábláján az Eger férfi vízilabdacsapata, amely a C csoport szerdai, 4. fordulójában négy góllal verte a vendég szerb Partizán Beogradot.

eredmény:

ZF-Eger - Partizán Beograd (szerb) 12-8 (3-0, 2-3, 2-3, 5-2)

góldobók: Graham, Hosnyánszky 3-3, Biros 2, Varga, Seman, Kovács G., Bátori, illetve S. Mitrovic 3, Aleksic 2, Cuk, Radovic, Surányi

Hazai álomkezdés (3-0) után megpróbáltak zárkózni a szerbek, de az Eger nem engedte ki a kezéből a vezetést. A negyedik negyedben, kétgólos hazai vezetésnél Szécsi ötméterest hárított, s ez végképp padlóra küldte a belgrádiakat. A magyar bajnok örömjátékkal zárt és megszerezte első pontjait.

Gerendás György vezetőedző boldogan értékelt:

"Soha nem gondoltam volna, hogy a Belgrád ellen lesz olyan meccsem, hogy 3-4 perccel a vége előtt akár már haza is mehetnék."

A csoport állása: 1. Vasas 8 pont, 2. Szeged 7, 3. Partizan 4, 4. Eger 3

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×