eur:
388.62
usd:
361.54
bux:
68914.8
2024. május 8. szerda Mihály

A Juventus visszavette a vezetést az olasz bajnokságban

Bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszott vetélytársainál, mégis vezeti az olasz labdarúgó-bajnokság legmagasabb osztályának, a Serie A-nak a tabelláját a torinói Juventus. Az "Öreg Hölgy" a 12. fordulóban háromgólos győzelmet aratott a meccs előtt jobb szereplésben reménykedő Palermo ellen.

A Juve háromhetes szünet után játszott ismét bajnoki meccset, miután az előző fordulóba kisorsolt mérkőzése a Napoli ellen - a rossz időjárás miatt - elmaradt. A találkozó előtt a legnagyobb kérdés az volt, melyik arcát mutatja a Palermo. A szicíliai együttes a legutóbbi három mérkőzését megnyerte Torinóban a Juve ellen, ugyanakkor a mostani idényben pocsékul szerepel vendégként.

A mérkőzés végére - sőt, alkalmasint már korábban... - kiderült, ezúttal a második volt az erősebb faktor. A Juventus simán, 3-0-ra nyert. Góljait Pepe (20. perc), Matri (48. perc) és Marchisio (65. perc) szerezte. Az utolsó szűk tíz percre még Alessandro Del Piero is beállt.

Az azonos pontszámmal, de eggyel több lejátszott mérkőzéssel álló Lazio gól nélküli döntetlent játszott a Napolival. A mérkőzés legnagyobb helyzetét Ezequiel Lavezzi hagyta ki, így a rómaiak nem lehetnek elégedetlenek azzal, hogy "csak" egy pontot szereztek. Nem szólva arról, hogy a Napoli korábban a San Paolóban a Milant, s az akkor még listavezető Udinesét is legyőzte.

A friuliai "Zebrák" még most is az élen állnának, ha nyertek volna a Stadio Tardiniben, Parmában. Edzőjük, Francesco Guidolin 2008 és 2010 között a sárga-kékeket dirigálta, de hiába ismeri jól volt csapata több kulcsjátékosát, ez kevés volt még a pontszerzéshez is.

A Parma 2-0-ra nyert, a második félidőben Biabiany és (tizenegyesből) Giovinco szerzett gólt. (Utóbbinak már a hetedik bajnoki gólja volt ez az idényben, ezzel Denis és Di Natale mögött harmadik a góllövőlistán.)

Az Inter egy kicsit feljebb kapaszkodott a táblázaton, miután, némi bírói segítséggel, 2-1-re legyőzte a Cagliarit. Két brazil születésű játékos, Thiago Motta és Coutinho szerezte a góljait.

A másik milánói csapat, az AC Milan ezúttal nem nyert, de erről nem csak a piros-feketék tehetnek. A csapat fölényben játszott Firenzében, de hol a kapufa segített Delio Rossi csapatán, a Fiorentinán, hol pedig a játékvezető: utóbbi nem adta meg Clarence Seedorf szabályos gólját.

12. forduló (11. játéknap)
Bologna-Cesena 0-1
Catania-Chievo 1-2
Fiorentina-Milan 0-0
Genoa-Novara 1-0
Inter-Cagliari 2-1
Juventus-Palermo 3-0
Napoli-Lazio 0-0
Parma-Udinese 2-0
Siena-Atalanta 2-2
Roma-Lecce 2-1
Az élcsoport: 1. Juventus 22 pont (10), 2. Lazio 22 (11), 3. Milan 21 (11), 4. Udinese 21 (11)

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×