eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A római rangadót is megnyerte az AC Milan, a Juve legyőzte az Intert

A Milan bajnokhoz méltó formába lendült: a legutóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert, csak a Juventustól kapott ki. Az AS Roma ellen meglepően sok gólt hozó mérkőzésen győzött 3-2-re az olasz fővárosban. A Juve idegenben 2-1-re verte az Intert.

A piros-feketék az elmúlt három, a "farkasok" elleni találkozójukon egyetlen gólt sem szereztek. Most ellenben három gólt is szereztek, folytatták jó sorozatukat. A legutóbbi meccseken mindig akadt egy játékosuk, aki több gólt is szerezve oroszlánrészt vállalt a győzelemből: Leccében Kevin-Prince Boateng, a Parma ellen Antonio Nocerino, az Olimpicóban pedig Zlatan Ibrahimovic.

Ibrának ez volt Milan-mezben az első igazán jó mérkőzése a szezonban. A nagy formában lévő, a legutóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyerő milánói gárda a svéd csatár találatával szerzett vezetést a 17. percben. Az argentin Nicolas Burdisso a félidő közepén egyenlített, de a hazai közönség által (laziós múltja miatt) folyamatosan kifütyült Alessandro Nesta még jobban felbosszantotta a római szurkolókat.

A második félidőben Ibrahimovic újabb gólt szerzett, eldőlni látszott a mérkőzés, Bojan Krkic szépítő gólja ellenben izgalmassá tette az utolsó perceket. A Milan azonban túlélte a "farkasok" néhány támadását, s értékes győzelmet aratott.

A Milan győzelmével megelőzte a tabellán a Napolit, sőt a milánói rangadó előtt a táblázat élére ugrott. A nápolyiak szeszélyes formában vannak, a legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg, igaz, azt az akkor még listavezető Udinese ellen. Akkor ők voltak az "óriásölők", most kijár ez a titulus a Cataniának is.

A szicíliai csapat a legutóbbi hetekben a Juventus, az Inter és a Lazio ellen is pontot tudott szerezni, most pedig legyőzte a Napolit. Pedig a vendégek a lehető legjobban kezdték a mérkőzést, Edinson Cavani már az első percben megszerezte a vezetést a nápolyiaknak.  A folytatásban azonban inkább a Catania uralta a játékot, sőt, a 25. percben Giovanni Marchese megszerezte pályafutása első gólját az olasz élvonalban.

A 42. percben a nápolyiak közül az argentin Santana piros lapot kapott, s ez alapvetően meghatározta a második félidő kimenetelét. A Napoli játékosai megzavarodtak - még az is előfordult, hogy Ezequiel Lavezzi Christian Maggiót hozta játékba, noha a válogatott játékos még csak bemelegített a partvonalon kívül.

A hazaiak a 48. percben Bergessio révén megszerezték a vezetést, s mint utóbb kiderült, ezzel a győzelmet. A Catania folytatta jó sorozatát, továbbra is veretlen a Napoli ellen a saját pályáján. Ráadásul pontszámban utolérte mostani ellenfelét.

A Juventus rangadót nyert Milánóban. Mirko Vucsinics szerezte az első gólt, ezt még Maicon kiegyenlítette. De aztán Marchisio ismét a Zebrákat juttatta előnyhöz. Bár akkor még csak kevesen gondolták, a 33. percben kialakult a végeredmény. A győzelemmel a Juventus maradt a táblázat élén, megelőzve a Milant.

AS Roma-Milan 2-3
Catania-Napoli 2-1
Inter-Juventus 1-2

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×