eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sir Alex Ferguson a mumusához megy az Anfield Roadra

Két rangadót is rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban a hétvégén. A Manchester United és a Liverpool találkozója igazi presztízscsata (is), nehezen találni arrafelé még egy olyan párt (talán az Arsenal és a Spurs fanatikusait), amelynek szurkolói ennyire utálnák egymást. A Manchester City a még veretlen Aston Villát fogadja.

Az Anfield Roadon nagy meccsre van kilátás, a Manchester United a közelmúlt eredményei alapján egyáltalán nem egyértelmű esélyes. A Vörös Ördögök a legutóbbi három alkalommal veszítettek az LFC pályáján, 2007 decembere óta nyeretlenek ott. (Akkor Carlos Tévez góljával nyert 1-0-ra a MU.) Amióta Sir Alex Ferguson irányítja a klubot, még soha nem volt ilyen rossz szériája a Liverpool ellen.

Kenny Dalglish, a Vörösök menedzsere (csak ebbéli pozícióját tekintve) veretlen még az Anfield Roadon a bajnoki mérkőzéseket tekintve Sir Alex ellen. A két rmek skót férfiú közül az idősebbik 1986 karácsonyán meccselt először a Pool ellen az Anfield Roadon, ennek lassan 25 éve lesz.

Ami a jelent illeti, Steven Gerrard minden bizonnyal a kezdő csapatban kap helyet a Liverpoolnál, erre a kapitány márciusi műtétje óta nem volt példa. A csapatban egyébként mindenki egészséges, Glen Johnson, Martin Kelly, Daniel Agger és Fabio Aurelio is hadra fogható.

A Unitedben a csalódott, s az Eb-selejtezős kudarc után a válogatottságról lemondott Nemanja Vidics játéka csak az utolsó órákban dől el, Tom Cleverley ls Radael da Silva pedig biztosan nem játszhat. Cris Smalling ellenben felépült. Vidics egyébként nem szeret a Liverpool ellen játszani, már háromszor kiállították a Vörösök ellen.

Ami az örökmérleget illeti, 116 éve, 1895-ben a hajdani második ligában játszott először bajnoki mérkőzést egymással a két csapat, a Liverpool 7:1-re nyert. Ugyanakkor az örökmérleg a Man United számára kedvezőbb: 71 győzelme van a Pool 61 sikerével szemben. A bajnoki címeket tekintve ez a két klub Anglia legeredményesebbje, a MU-nak 19, a Liverpoolnak 18 elsőség szerepel a dicsőséglistáján.

A forduló másik rangadóján a Man City az Aston Villát fogadja. A Cityben nyilvánvalóan nem fog játszani Carlos Tévez, noha az argentin szerdán ismét edzésbe állt. A klub januárban el fogja adni, ám szinte kizárható, hogy Roberto Mancini addig is pályára küldje. Tévezre ráadásul még a klub fegyelmi tárgyalása is vár.

Sam Allardyce, a West Ham United menedzsere szerint a legjobb minden fél számára az lenne, ha a City átengedné december végéig Tévezt a második vonalban szereplő West Ham Unitednek, kölcsönbe. Tévez egyébként 91 mérkőzésén 53 gólt szerzett a Manchester City játékosaként.

Mancini még annak ellenére sem számít rá, hogy Sergio Agüero megsérült a legutóbbi bajnokin, s ezért játéka kérdéses. A City a még veretlen Aston Villa ellen is győzelmi eséllyel lép pályára, s mellette szól a közelmúlt statisztikája is. A birminghami együttes 1982 szeptembere óta nem tud nyerni a City pályáján.

A forduló programja
Szombat

Liverpool-Manchester United 13.45
Manchester City-Aston Villa 16.00
Norwich-Swansea 16.00
QPR-Blackburn 16.00
Stoke-Fulham 16.00
Wigan-Bolton 16.00
Chelsea-Everton 18.30

Vasárnap
West Bromwich-Wolverhampton 13.00
Arsenal-Sunderland 14.30
Newcastle-Tottenham 17.00

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×