eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Két tizenegyesgóllal 1-1 az El Clásico

Döntetlenre végződött a Real Madrid és a Barcelona rangadója a Bernabéuban: két tizenegyes-gólból Messi és Cristiano Ronaldo alakította az eredményt. Mindkét szupersztár a 30. gólját lőtte be a Primera División 2010-2011-es idényében. A Madrid tíz emberrel, de két friss támadójátékost pályára küldve játszott jobban, s öt elveszített el Clásico után szerzett legalább egy pontot. A Barca 1-0 után túlságosan biztos volt abban, hogy nem fog gólt kapni.

Pep Guardiola, Eric Abidal kivételével, a legerősebb tizenegyét küldte pályára az El Clásicón, miután felépült a január óta hiányzó csapatkapitány, Carles Puyol. A Barcelona így a Victor Valdés - Daniel Alves, Puyol, Piqué, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Villa, Pedro összeállításban kezdett.

A Real Madridnál José Mourinho úgy döntött, Pepét a középpályára vezényli, s Raúl Albiolt állítja Ricardo Carvalho mellé. A spanyol statisztikusok szerint a Madrid nem kapott e találkozóig gólt, ha Mesut Özil (az ő helyére került Pepe) kimaradt a kezdőcsapatból.

Iker Casillas - Sergio Ramos, Albiol, Ricardo Carvalho, Marcelo - Pepe, Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Cristiano Ronaldo - Benzema összeállításban kezdtek a fehérek.

Az első félidőben a Barcelona óriási labdabirtoklási fölényben volt, a Madridnál alig 30 százalékban volt a labda. A helyzeteket tekintve már kiegyenlítettebb volt a játék, bár Lionel Messi és David Villa is helyzetbe került (utóbbi ütközött az esetnél Iker Casillasszal, a katalánok hívei büntetőt reklamáltak), a legnagyobb lehetősége a hazaiaknak volt: Sergio Ramos fejese után Adriano a gólvonalon mentett. Cristiano Ronaldo csak távoli lövésekkel riogatott.

A katalánok a számmisztikában hívő szurkolói nem bánták az eredményt: a legutóbbi három El Clásicót kivétel nélkül megnyerte a Barcelona, amelyen a félidőben 0-0 volt az állás.

Az 53. percben tizenegyeshez jutott a Barcelona: Raúl Albiol szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül David Villával. Az okkal megítélt büntetőt Lionel Messi a kapu közepébe lőtte.

A szabálytalanság után a játékvezető kiállította Raúl Albiolt. Igaza lett José Mourinhónak, aki azt mondta a meccs előtt, tíz embert készít fel tizenegy ellen, mert az övéi közül mindig kiállítanak valakit a játékvezetők.

Vissza Messihez: ez volt az argentin 30. bajnoki gólja. A Primera División történetében ő az első játékos, aki két egymást követő évben is legalább 30 gólig jutott. Õ az első Barca-játékos, aki három egymást követő madridi El Clásico mindegyikén gólt szerzett. Ez volt a nyolcadik gólja a két csapat bajnoki találkozóin, ennél többet a Barcelona futballistái közül csak César Rodriguez szerzett, tizenkettőt.

A folytatásban Puyolt le kellett cserélni, nem bírta a lába a terhelést. Benzema helyére Mesut Özil állt. Nyilván nem csak ettől, de tíz emberrel veszélyesebb lett a Madrid, de csak helyzetféleségekig jutott.

A második játékrész derekán kitört az általános csere, Pedrót Afellay, Xabi Alonsót és Di Maríát Adebayor és Arbeloa váltotta. Később Adriano helyére Maxwell állt be.

A 82. percben némileg váratlanul egyenlített a Real Madrid: Marcelót Daniel Alves felrúgta a bíró, Muniz Fernandez szerint a tizenhatoson belül. (Úgy tűnt, Dani Alves a labdát is elérte.) Cristiano Ronaldónak nem okozott gondot a büntetőből a kapu bal oldalába küldeni a labdát. A portugálnak ez volt az első gólja pályafutása során a Barcelona ellen.

A 88. percben a Madridnak meccslabdája volt, de Sami Khedira a 16-os vonaláról gyengén lőtt. Ám mivel kihagyta, maradt a döntetlen. A bajnokság ezzel - bár nem matematikailag - nyilvánvalóan eldőlt, a két csapat nagy tavaszi párharca csak most kezdődik igazán. "Folytatás" szerdán Valenciában, a Király-kupa döntőjében.

Real Madrid-Barcelona 1-1 (0-0)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×