eur:
393.32
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ismét Real Madrid focisták jönnek Magyarországra

Húsvétkor már negyedik alkalommal rendezik meg hat csapat, köztük a Real Madrid részvételével a Puskás Suzuki Kupa elnevezésű utánpótlás-labdarúgótornát Felcsúton és Székesfehérváron.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián tartott pénteki sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a házigazda a Real Madrid Alapítvánnyal közösen a hátrányos helyzetű, részben roma gyerekeket támogató oktatási programot indít RealTanoda Felcsúti Sportiskola az Egyenlő Esélyekért néven.

"Nem véletlen, hogy egy utánpótlás-rendezvényen vagyunk jelen. A labdarúgásban mindent újra kell építeni, de ez csak alulról lehetséges. A jövő az utánpótlásban van. Ez a torna pedig kiváló alkalom arra, hogy a magyar tehetségek nemzetközi szinten lemérjék tudásukat, mert ilyen tapasztalatok nélkül felnőttként sem lehetnek sikeresek" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója.

A kormányfő hozzátette, a Puskás Akadémia és a Real Madrid Alapítvány között létrejött, Közép-Európában egyedülálló, hároméves megállapodás abban segít, hogy nagyszerű embereket neveljenek az intézményben, a program szeptemberben 112 hátrányos helyzetű diákkal kezdi meg a működését.

Emilio Butragueno, a királyi gárda korábbi játékosa, jelenleg a spanyol klub intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója arról beszélt, örülnének, ha a RealTanodában új Raúl tűnne fel, de lényegesebbnek tartja, hogy jó, a társadalom számára hasznos embereket neveljenek.

"Három alapelvet tartunk rendkívül fontosnak. Meg kell tanulniuk, hogy minden esetben teljes erőbedobással küzdjenek, a maximumot nyújtsák, másrészt a kudarcok elviselését és elfogadását, továbbá a tiszteletet" - mondta Butragueno.

A beszédeket követően Butragueno egy ezüst plakettet nyújtott át Orbán Viktornak, aki egy emlékzászlóval kedveskedett a spanyol sportvezetőnek.

Az eseményen megtartották az április 22. és 25. között esedékes, a 17 éven aluli csapatok számára kiírt Puskás Suzuki Kupa sorsolását is. A házigazda Puskás Akadémia a 2008-ban győztes Real Madriddal és a 2009-es első Ferencvárossal került azonos csoportba. A másik hármasban a címvédő Budapest Honvéd a görög Panathinaikosszal és a tornán újoncnak számító, romániai Hagi Akadémia együttesével találkozik. A csoportmeccseket Felcsúton rendezik, a helyosztók és a döntő otthona a székesfehérvári Sóstói Stadion lesz.

A sajtótájékoztatón megjelent Czene Attila sportért felelős államtitkár, Puskás Ferenc özvegye, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint számos egykori kiváló futballista, így Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, s az aranylabdás Albert Flórián is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×