eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egervári nem bízza el magát a San Marino elleni sikertől

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem szabad túlértékelni a San Marino elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőn elért 8-0-s győzelmet, s jövő kedden Finnországban nagyon nehéz mérkőzés vár a csapatra.

"Természetesen örülünk a három pontnak és a nyolc gólnak, de szombattól már kizárólag a finnek elleni találkozóra koncentrálunk, ott egészen más felfogásban kell pályára lépnünk, s nem csak a támadásra, hanem a védekezésre is nagyon kell figyelnünk - mondta a szakvezető. - Jól esett, hogy a San Marinó-i kapitány szerint a svédekkel versenyben lehetünk a csoport második helyéért, de a realitás nem ez, ugyanakkor nagyon szeretnénk odaérni."

A kapitány hozzátette, az összesen öt gólt szerzett csatárok, Rudolf Gergely és Szalai Ádám teljesítménye örömteli, mindketten jól játszottak és kreatívan futballoztak.

Egervári egy kérdésre válaszolva elmondta: úgy látja, hogy a meccshiány után Gera Zoltánnak, a csapat kapitányának is jót tett az összecsapás, rengeteget dolgozott, és sokat segített társainak a támadások vezetésében.

"Végig magabiztosak és kezdeményezők voltunk, s a harmadik gólunk után már biztos voltam benne, hogy itthon tartjuk a három pontot" - fogalmazott a szakember.

A pályafutása során negyedszer válogatott, mesterhármast jegyző Szalai a lefújás után úgy fogalmazott, egész életében emlékezni fog erre a találkozóra, a nagy arányú siker pedig az egész gárdának jót tett.

"Nem az én tisztem eldönteni, hogy kezdő leszek-e a finnek ellen, ez a kapitány dolga - jelentette ki a német FSV Mainz légiósa. - Nem szabad túlbecsülni ezt a győzelmet, Finnországban egy sokkal felkészültebb együttes vár ránk."

A mérkőzés utolsó percében, tizenegyesből eredményes Gera elmondta, örült a tízezres közönségnek, valamint Rudolf és Szalai góljainak.

"Ádám hasonlóan kezdte, mint én, sőt, megelőzött, mert én a hatodik válogatott találkozómon lőttem hármat San Marinónak, neki ez hamarabb összejött - mondta az angol Fulham magyarja. - Nagyon erős, jó felépítésű, gyors csatár, remélem, hogy rengeteg gólt szerez még a nemzeti csapatban."

A csereként beállt Vadócz Krisztián elárulta, természetesen minél előbb szerettek volna betalálni a rivális kapujába, s a 10. percben, Rudolf gólja után megnyugodott a csapat.

"Az elején picit meglepett minket, hogy egy szöglet után eljutottak a kapunkig, de aztán sikerült átvennünk a kezdeményezést, és az első gól után már minden úgy alakult, ahogyan elterveztük" - mondta a spanyol Osasuna középpályása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×