INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Lemondtak a pótselejtező újrajátszásáról az írek

InfoRádió / MTI
Az írek lemondtak arról, hogy újrajátsszák a labdarúgó világbajnoki pótselejtező visszavágóját, amelyen a franciák egy nyilvánvalóan szabálytalan góllal harcolták ki a továbbjutást.

A nemzetközi szövetség (FIFA) már pénteken kizárta az ismétlés lehetőségét, ám az írek mostanáig bíztak benne, hogy a francia szövetség támogatja ezt a kezdeményezést.

John Delaney, az ír szövetség elnöke jelezte: a felhívásukkal a francia szövetségben süket fülekre találtak.

A szerdai, párizsi meccs 103. percében Thierry Henry kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, amellyel Franciaország kijutott a dél-afrikai világbajnokságra. Henry a kezezést utóbb el is ismerte, és hangsúlyozta: a legigazságosabb megoldásnak az újrajátszást tartaná, ám nem ő dönt az ügyben.

A Barcelona játékosát - aki eddig nagyon kedvelt és tisztelt játékosnak számított Írországban - nyíltan kritizálták a csalásért a szigetországi szurkolók. Franciaországban pedig közéleti vita tárgya lett a kvalifikáció kérdése: a sajtó és a politikusok egy része is az újrajátszást tartaná a legmegfelelőbb megoldásnak.

A címlapról ajánljuk