eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Overdose tulajdonosa erre nem gondolt volna

Overdose tulajdonosa nem gondol arra, hogy a híres lovat az Egyesült Államok egyik legjelentősebb versenyén, az őszi Breeders' Cup Classicon is megversenyeztesse, pedig az amerikai közönség is szívesen látná a magyar csodalovat - írja a Racing Post. Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa az Inforadio.hu kérdésére elmondta: a ló eredményei alapján döntenek arról, hogyan alakul az őszi versenyprogram. Az egyik lehetőség az amerikai út.

A Racing Post újabb cikket szentelt a magyar csodalónak, amelyben felvetik, hogy az ősszel sorra kerülő The Breeders' Cup Classic megfelelő alkalom lenne, hogy Overdose-t áthozzák az Egyesült Államokba.

Mire fogadnak?

A Racing Post jegyzetírója szerint "Overdose teamjének ambiciózus tervei vannak, de lefogadom, hogy erre sosem gondoltak volna" - idézi a cikket az Overdoseonline.hu.

Overdose tulajdonosa az Inforadio.hu kérdésére elmondta, hogy egyebek között a ló eredményeitől függ, hogyan alakul a tervezett idei versenyprogram. Mikóczy Zoltán hangsúlyozta: most az a legfontosabb, hogy Dózi az elkövetkező hónapokban jól szerepeljen az angliai futamokon, illetve a további európai versenyeken.

Mikóczy tájékozott

Mint Mikóczy Zoltántól megtudtuk, jól ismeri Breeders' Cup versenyeit, pontosan tudja a sprintpálya paramétereit. Kérdésünkre elmondta: elvileg lehetséges, hogy Dózi elinduljon ott, de erről most korai beszélni.

A PannoniaOverdose.hu oldalon olvasható tervezett 2009-es versenynaptár szerint Dózi az európai versenyek után mindenképpen szerencsét próbál a tengerentúlon is. Mint a honlap írja, az egyik lehetőség éppen a Racing Post által említett Breeders' Cup. A PannoniaOverdose.hu az alábbiak szerint tájékoztat Overdose programjáról:

"A tervek szerint Magyarországon kezdi a 2009-es szezont, majd az angliai rövidtávú klasszikus nagy-versenyek következnek. A legalább másfél hónapos nyári pihenő végén, ha formája engedi, elindul a 139. Goldene Peitsche-n, hogy megvédje tavalyi győzelmét.

Amerika felfedezése

Ezután vagy Párizsban és a Santa Anitán megrendezendő Breeders' Cup-on indul, vagy az ezekkel egy időben megrendezendő japán és ausztrál, majd az ezeket követő Hong-Kong-i versenyeken. A 2010-es évet pedig minden valószínűség szerint Dubaiban kezdi meg."

A fenti versenyek pénzdíjairól, és a futamok egyéb információiról itt olvashat.Túlburjánzó Overdose jelenség

A lóversenyzéssel rendszeresen nem foglalkozó amerikaiak köztudatában igazából csak egy lóverseny él. Természetesen a Kentucky Derbyről beszélek, de nem lepődöm meg, ha az e havi OTP-Hungária Nagydíjra gondoltak azok alapján, hogy mennyi cikk jelent meg a legkülönbözőbb helyeken Overdose szezonbeli első bemutatkozásáról - írja jegyzetében a Racing Post.

A történet teljességgel lenyűgöző, és mint olyan, alig meglepő, hogy ez a nem túl előkelő származású versenyló a remény szimbólumává vált a krízis sújtotta Magyarországon, ahol a forint hatalmasat zuhant és a miniszterelnök bedobta a törülközőt.

Dózi, a megmentő

És akkor jön Overdose, hogy elűzze a szomorúságot, a zsokéja magyar zászlóba öltözik az ország egyetlen lóverseny pályájának több mint 20.000 emberrel zsúfolt lelátója előtt. Meg kell jegyezni, hogy mielőtt az Overdose hatás lökést adott volna a magyar lóversenyzésnek, a lóverseny pálya bezárásáról beszéltek már. Még saját honlapja is van - overdoseonline.hu.

Bár a történetnek nyilvánvalóan tündérmesei aspektusai is vannak, mindazonáltal eléggé szürreális volt olyan cikkeket olvasni, amelyben a magyar tréningben álló Group 2 győztes lovat a világválság hős lovához Seabiscuit-hez hasonlítják Budapesttől St. Louis Post-Dispatch-on át egészen a Denver Post-ig.

Egy szenzációs ló

Azért ne gondoljuk, hogy ez nem egy szenzációs ló! - idézi a jegyzetet az Overdoseonline.hu. Nézzék meg Overdose-t a Budapest Time honlapján, ahol mind a 12 győzelmének videóját büszkén mutatják.

De ezek még mindig nem nyújtanak magyarázatot arra, hogy hogyan futott be Overdose ekkora karriert az Egyesült Államok sajtójában a Kentucky Derby idején. A New York Times leközölte Nicholas Kulish cikkét Budapestről, amelyben az író Overdose-t a magyar lélek megtestesítőjének nevezte. Egy kiemelt helyen megjelent cikk azt eredményezte, hogy Overdose egész Amerikában ismert lett.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×