eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Cortina: Sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni

A játékosok megérdemelték, hogy szerepelhessenek a világ legjobbjai között, de csak akkor lett volna esélyünk a bennmaradásra, ha mindenki a maximumot nyújtja az összes meccsen - mondta Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni, 2-1-re elveszített meccs után.

"A németek irányították a mérkőzést, mert jobb csapatot alkotnak. Nekünk néhány helyzetből kellett gólt szerezni. Szerettük volna jó eredménnyel zárni a vb-t, és a terveknek megfelelően játszottunk. Emiatt elégedett vagyok, csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni, pedig több meccsen is volt rá lehetőség. A játékosok megérdemelték, hogy szerepelhessenek a világ legjobbjai között, de csak akkor lett volna esélyünk a bennmaradásra, ha mindenki a maximumot nyújtja az összes meccsen" - értékelt a szakvezető.

Pat Cortina hozzátette: a szerződése lejárt, de nem rajta múlik, hogy lesz-e folytatás. "Szeretem Magyarországot, a magyar játékosokat, a szurkolókat" - emelte ki.

Az élvonaltól búcsúzó válogatott szövetségi kapitánya nyolc játékossal volt kimondottan elégedett a svájci világbajnokságon. A két kapus, Szuper Levente és Hetényi Zoltán mellett a hátvéd Horváth András, Tokaji Viktor, Svasznek Bence, Sille Tamás, valamint a csatár Ladányi Balázs, illetve súlyos sérülésig mutatott teljesítményével Benk András kapott négyest. A kapitány külön kitért Palkovics Krisztiánra, akit 3.5-ra értékelt, ám megjegyezte, az elhunyt ifj. Ocskay Gábor hiánya miatt neki különösen nehéz volt minden meccs, minden perc, jégen és azon kívül.

Az egész csapat 3.5-ös, legfeljebb "4 alát" érdemelt ki Cotinától, aki hangsúlyozta, akkor lehetett volna bennmaradni a legjobb 16 között, ha 5-ös osztályzatot tudott volna adni.

Világbajnoki mérkőzésen Kangyal Balázs már nem lép pályára a magyar jégkorong-válogatottban. "Keveseknek adatik meg, hogy a csúcson hagyják abba. Valakinek egy olimpiai vagy világbajnoki cím jelenti a csúcsot, nekünk, magyar hokisoknak az A csoportos szereplés" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×