eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Barcelona elvette a Villarreal játékosainak önbizalmát

A német futballban már egy hete vége az őszi idénynek, az olaszok és a spanyolok pedig most zárnak. Csak az angolok maradnak a fedélzeten 2008-ra. Mindazonáltal a spanyolok még két veretes találkozó előtt állnak: ma este a Real Madrid és a Valencia, holnap a Villarreal és a Barcelona találkozik. E két meccs mellett a hétvége legérdekesebbnek ígérkező találkozója a londoni Arsenal-Liverpool meccs.

Hat meccset is lejátszanak már az angol bajnokság 18. fordulójából, amikor kezdődnek az igazi izgalmak. Hajrájához közelít csak a két, mostani szereplésénél lényegesen szebb múltú gárda, a Newcastle és Tottenham találkozója, s még fontosabb, hogy kezdődik az Arsenal-Liverpool rangadó az Emirates Stadionban.

Mind a két csapat kiválóan szerepelt a Chelsea és a Manchester United ellen ősszel, ugyanakkor az utóbbi hetekben többször is botladozott. A két csapat először találkozik egymással április óta - akkor hét napon belül háromszor randevúztak, miközben a Liverpool kiejtette a londoniakat a Bajnokok Ligájából.

Az Arsenalban Nasri talán újra játszhat, Eduardo, aki kettős lábtörése után a tartalékcsapatban már pályára lépett, egyelőre a Premier League-hez még nincs jó erőállapotban. Walcott és Rosicky továbbra is sérültek. Kevés az esély Bendtner játékára is, de ő alighanem egyébként is csak a kispadra ülne.

A Liverpoolban Fernando Torres továbbra sem harcképes, talán a "csomagos napon", december 26-án már játszhat. Õt és Fabio Aureliót leszámítva azonban a legerősebb Liverpool léphet pályára Londonban.

A Chelsea csak hétfőn játszik az Everton otthonában, a nagy idegenbeli sorozat folytatása reményében. A Manchester United január 14-re halasztotta a Wigan elleni meccsét, mivel vasárnap a klubvilágbajnokság döntőjében, Japánban lép pályára.

Premier League, 18. forduló
Hull City-Sunderland
Bolton-Portsmouth
Fulham-Middlesbrough
Blackburn-Stoke
West Ham United-Aston Villa
West Bromwich-Manchester City (vasárnap)
Newcastle-Tottenham (vasárnap)
Arsenal-Liverpool (vasárnap)
Everton-Chelsea (hétfő)
Manchester United-Wigan (január 14.)A háromhetes olasz bajnoki szünet előtt rangadók nélküli fordulót tartanak a Serie A-ban. Az Inter a Siena otthonában kívánja növelni, vagy legalább megtartani az előnyét. José Mourinho mindenképen győzelemmel akarja zárni az évet, s bírálta az olasz futballkalendáriumot: azt mondta, az egyetlen, ami az angol futballból hiányzik neki, az a karácsony és újév körüli meccsdömping.

A Siena elleni mérkőzést megelőző utolsó sajtótájékoztatóján - saját szavaival élve - karácsonyi ajándékot adott az újságíróknak: kilenc nevet megmondott a kezdőcsapatából. Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell, Zanetti, Cambiasso, Muntari, Ibrahimovic és további két játékos lép majd pályára az Inter mezében.

A Juve Bergamóban, az Atalanta ellen zárja az évet. A torinóiak jó formában vannak, 2001 óta nem kaptak ki az Atalantától, s most is esélyesebbek, noha hosszú a hiányzók listája: David Trezeguet, Jonathan Zebina, Gigi Buffon, Hasan Salihamidzic, Dario Knezevic, Christian Poulsen, Tiago Mendes és Mauro Camoranesi. A legutóbbi idényben 4-0-ra nyert a Juventus a kék-feketék ellen.

A Milan az utóbbi hetekben nagyon visszaesett Udinese ellen szeretne javítani helyzetén. A szokásos hiányzók mellett Kaka játéka is több mint kérdéses, Ambrosini és Zambrotta pedig eltiltott. Ancelotti várható kezdőcsapata: Abbiati; Favalli, Kaladze, Maldini, Jankulovski; Cardacio, Pirlo, Emerson; Seedorf, Ronaldinho; Pato. A Milannal kapcsolatos hír, hogy este hét órakor bemutatják a klubnál David Beckhamet, aki majd január hetedikén csatlakozik a többiekhez. A Milan egyébként karácsony után Dubaiban készül majd a 2009-es esztendőre.

Serie A, 17. forduló
Lazio-Palermo (szombat)
Siena-Inter (szombat)
Atalanta-Juventus
Torino-Napoli
Sampdoria-Fiorentina
Chievo-Genoa
Catania-AS Roma
Cagliari-Reggina
Lecce-Bologna
Milan-UdineseA hétvége egyik rangadóját a Real Madrid játssza a Valencia ellen. A bajnok 12 pontos hátrányba került a Barcelonával szemben, de a Nou Campban elszenvedett vereség óta minden érdekeltje azt hangoztatja, nem adták még fel a bajnoki reményeket.

Fabio Cannavaro és Wesley Sneijder játéka kétséges (mi több: Sergio Ramos, Van Nistelrooy, Diarra, De la Red és Pepe biztosan hiányzik majd), ellenben jó hír a királyi klub híveinek, hogy a jó formában lévő Arjen Robben, miután letöltötte az eltiltását, visszatér a csapatba. Érdekes, hogy a két csapat legutóbbi négy bajnoki találkozójából hármon vendéggyőzelem született, a legutóbbi három meccs összesen tizennégy gólt hozott.

Az ősz egyik felfedezettje, a válogatott keretbe is bekerült Juan Mata (a Valencia játékosa, a Real Madrid nevelése) azt mondta a találkozó előtt, hogy a lehető legrosszabbkor jön a Valenciának a Madrid elleni mérkőzés. A hatodik helyre visszacsúszott, legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszítő bajnok ellen nehéz lesz játszani.

Hasonló húrokat pengetett, persze más aspektusból, Santi Cazorla, a Villarreal Európa-bajnok középpályása, aki arra panaszkodott, hogy nincs túl sok önbizalma a klub játékosainak a Barcelona elleni meccs előtt: túl nagy a különbség a két csapat formája között. A Barça szárnyal, a Villarreal pedig, minden sorozatot figyelembe véve, a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni.

Primera Division, 16. forduló
Real Madrid-Valencia (szombat)
Espanyol-Atlético Madrid (szombat)
Mallorca-Sevilla
Deportivo-Recreativo
Numancia-Valladolid
Racing-Málaga
Osasuna-Getafe
Sporting-Almería
Villarreal-Barcelona
Betis-Athletic Bilbao

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×