eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Alonso marad a Renault-nál

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso 2010-ig meghosszabbította szerződését a Forma-1-es Renault csapattal.

Flavio Briatore megerősítette, hogy Alonso brazil csapattársa, a szezon első felében gyengélkedő brazil Nelsinho Piquet is marad a következő szezonra a francia istállónál.

Fernando Alonsónak is sokáig kellett várni a sikerekre, de a sokat fejlődő Renault-val a Szingapúri és a Japán Nagydíjon is győzni tudott, majd a sanghaji negyedik helyet a szezonzáró Brazil Nagydíjon egy második követte, és az utolsó nyolc futamon ő szerezte a legtöbb pontot a mezőnyben.

A spanyol klasszis 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet nyert Briatore csapatával, majd 2007-ben egy rendkívül feszült évet töltött el a McLarennél, és egy ponttal lemaradva a finn Kimi Raikkönentől a harmadik helyen zárt. A szezon után Alonsónak távoznia kellett a wokingiaktól, mert nagyon megromlott a viszonya Ron Dennis csapatfőnökkel.

Idén - visszatérve a Renault-hoz - nem tudott harcba szállni a vébé-címért, de Piquet-nél minden időmérő edzésen jobb eredményt ért el, és remek hajrával az ötödik lett az összetettben.

Alonso elmondta, hogy elégedett volt a szezonközi fejlődéssel, de leginkább az győzte meg a maradásról, hogy jól érzi magát a csapatnál, és bízik a következő időszak sikereiben.

A kétszeres világbajnokot a nemzetközi sajtó az utóbbi hónapokban a Ferrarival, a BMW-vel és a Hondával is hírbe hozta, de az elmúlt hetekben egyre biztosabbnak tűnt, hogy nem vált csapatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×