eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kolozsvárott telt ház várja a Chelsea-t

Szerda este újabb nyolc mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligájában. Kolozsvárott zsúfolt ház előtt szerepel majd a Chelsea. A nap legérdekesebbnek ígérkező további találkozói: Liverpool-PSV, Inter-Werder, Atlético-Marseille.

Kolozsvárott óriási az érdeklődés a Chelsea vendégszereplése iránt, természetesen telt ház várható. A klubnál "csomagban" árulták a jegyeket a hazai BL-mérkőzésekre, így nagyon nehéz volt belépőhöz jutni - így is, a hírek szerint több mint száz magyarországi szurkoló kelt útra.

Luiz Felipe Scolari nagyon udvariasan nyilatkozott az ellenfélről, hangsúlyozva, hogy a Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél, és hogy a CFR Cluj római győzelme feltétlenül tiszteletet parancsol. A londoni Kékek közül Deco, Ricardo Carvalho, Michael Essien és valószínűleg Joe Cole is hiányozni fog sérülése miatt.

Kollégájához hasonló gondokkal küzd Luciano Spalletti, az AS Roma edzője, akinek Francesco Tottiról és Julio Baptistáról kell (ismét) lemondania a Bordeaux elleni mérkőzésen. Mindazonáltal a farkasoknak az utóbbi időben nagyon jól megy a francia klubok ellen, nincs mitől tartaniuk. Laurent Blanc, a Girondins edzője szerint "realistának kell lenni az esélylatolgatásnál, s nem szabad figyelmen kívül hagyni, milyen erős is az AS Roma."

Az Anorthoszisz hívei azonos véleményen vannak, mint az edző, Timuri Kecbaja: a ciprusi csapat akár első győzelmét is megszerezheti a BL-ben a görög Panathinaikosz ellen. A selejtezőkben az Olympiakosz Pireuszt, tehát egy másik görög sztárcsapatot kiejtő larnacai együttes az első mérkőzésén, idegenben, 0-0-ra végzett a Werderrel.

José Mourinho "abszolút döntőnek" nevezte a Werder elleni mérkőzést, mondván, a német csapat erősebb a Panathinaikosznál és az Anorthoszisznál. Azt ígérte, kevés változás lesz a kezdő csapatban a Milan elleni rangadón szerepelthez képest, ugyanis szerinte jól játszott a csapat, nincs ok a játékosok cserélgetésére.

Lisszabonban két olyan csapat találkozik, amelyik elveszítette az első mérkőzését. A Sporting az esélyesebb, az FC Basel idegenbeli mérlege meglehetősen gyenge. Akárcsak a Real Madrid, a Barcelona is a hajdani Szovjetunió egyik utódállamában lép pályára ebben a fordulóban. Pep Guardiola a Messi, Eto'o, Henry triót tervezi a csatársorba, érdekes, hogy Carles Puyol ezúttal is balhátvédet fog játszani.

Mircea Lucescu, a Sahtar román edzője nagyon bizakodó, úgy gondolja, csapatának reális esélye van a győzelemre, és arra, hogy így hat ponttal kezdje a csoportmérkőzéseket. Érdekes, hogy 2007 őszén két győzelemmel kezdett az ukrán csapat - de a következő négy mérkőzését elveszítette, és így csoportnegyedikként kiesett.

Dzsudzsák Balázs valószínűleg csak a kispadon kezd majd a Liverpool ellen. A Vörösök ünnepi mérkőzésre készülnek: Rafa Benítez 250. alkalommal irányítja majd a Poolt. A két csapat 2007 tavaszán a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Liverpool egy döntetlennel és egy győzelemmel, 3-0-s gólkülönbséggel, simán továbjutott.

Az Atlético Madrid - függetlenül attól, hogy vasárnap kikapott a Sevillától - hazai formája alapján feltétlenül esélyesebb az Olympique Marseille-nél. Ám Javier Aguirre, a csapat mexikói edzője nincsen könnyű helyzetben: Forlán, Simao, Maniche, Pablo és Szeitaridisz is sérült. Játszik majd ellenben "Kun" Agüero, akinek a szerda esti lesz a 100. mérkőzése az Atlético Madrid színeiben.


A csoport

CFR Cluj-Chelsea
Bordeaux-AS Roma

B csoport
Anorthoszisz-Panathinaikosz
Internazionale-Werder Bremen

C csoport
Sporting CP-FC Basel
Sahtar-Barcelona

D csoport
Liverpool-PSV
Atlético-Olympique Marseille

A mérkőzések 20.45-kor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×