eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miért pofozkodott Gattuso a franciák ellen? - videó

Játékosai hozzáállását és küzdőszellemét dicsérte Roberto Donadoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 2-0-ra nyert Franciaország ellen az Európa-bajnokság C csoportjának záró fordulójában, és bejutott a negyeddöntőbe. Az olasz lapok varázslatos estéről írnak a siker után.

Játékosai hozzáállását dicsérte Roberto Donadoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, miután együttese 2-0-ra nyert Franciaország ellen az Európa-bajnokság C csoportjának záró fordulójában, így továbbjutott.

"Végig hittem a továbbjutásban, tudtam, hogy csapatom képes lesz bekerülni a negyeddöntőbe. Nagyszerű reakció volt az egész csapattól a mutatott játék. Egységesebbek voltunk a franciáknál és több helyzetet is dolgoztunk ki, ezért a továbbjutásunk megérdemelt. A kiállítás előtt is jobbak voltunk. Luca Toni jól játszott, de tőle gólokat várok" - fogalmazott az olasz szakember, aki a továbbjutással egyúttal vélhetően állását is megmentette.

"A spanyolok elleni negyeddöntőben nagyon nehéz dolgunk lesz, mostantól egyre nehezebb meccsek következnek, de hiszek abban, hogy mi is egyre jobbak leszünk és bejutunk az elődöntőbe" - tette hozzá Roberto Donadoni.

Köszönet a hollandoknak

Az olasz szakember szólt arról is, hogy végig tudta, Marco van Basten sportszerűen áll hozzá a hollandok számára már tét nélküli, románok elleni meccshez. A narancsmezesek edzője ugyan több játékost pihentetett, de a B-csapat is nagy elánnal játszott, és a románok elleni siker is kellett az olaszok továbblépéséhez.



A büntetőből eredményes Andrea Pirlo is köszönetet mondott a hollandoknak. A spanyolok elleni negyeddöntőt eltiltása miatt kell kihagynia a középpályásnak, ám nem szomorkodott, és kiemelte: nem számít, hogy ki játszik helyettem, bárki is lesz az, a megfelelő küzdőszellemmel lép pályára.

Ismét lendült Gattuso keze

Szintén nem szerepelhet a negyeddöntőben Gennaro Gattuso, ám a rengeteget robotoló középpályás is azt hangsúlyozta: a keretből bárki kész beugrani.

"Végig bíztunk magunkban. A hollandok elleni vereség után jogosak voltak a kritikák, majd a románok ellen nem volt szerencsénk, és attól tartottunk, utazhatunk is haza. Boldogok vagyunk, hogy sikerült nyerni, és küzdhetünk tovább" - emelte ki.

Gattuso elismerte, hogy lecserélése után felpofozta a kispadon ülő csapattársát, Marco Borriellót, mert a cserekapus Morgan De Sanctisszal együtt azzal viccelődtek, hogy a hollandok már 2-0-ra vezetnek. Borriello azt mondta a lecserélt középpályásnak, hogy a hollandok gólját Marco van Basten ollózta be. "Nem szabad ezzel viccelni, ezért kapott egy pofont" - mondta Gattuso. A középpályás a Milan BL-sikere és a 2006-os világbajnoki aranyérem megszerzése után is megpofozta edzőjét, Carlo Ancelottit és Marcello Lippit, így a "gattusói pofon" már rituálénak számít.

Aragones nem örül az olaszoknak

Luis Aragones, a spanyol válogatott kapitánya nem örült annak, hogy az olaszokkal találkoznak a negyeddöntőben. A szakvezető azt mondta: a három lehetséges ellenfél, vagyis a román, a francia és az olasz csapat közül a világbajnokot akarta elkerülni leginkább.

"Az olasz csapat ellen nehéz játszani, tele van tapasztalt labdarúgókkal, akik akkor is képesek jó eredményt elérni, ha nincsenek csúcsformában" - dicsérte a vasárnapi ellenfelet Luis Aragones."Tündérmese", "Boldogság Olaszországnak" - ilyen és hasonló címekkel jelentek meg beszámolók az olasz lapokban az után, hogy a labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a franciákat, így bejutott a negyeddöntőbe. A kommentárok "varázslatos estéről", "csodálatos éjszakáról" szólnak.

"Túl szép" - ez a felütése a Gazzetta dello Sport vezércikkének, melynek szerzője kitér arra, hogy az olasz csoda a románokat legyőző hollandoknak (is) köszönhető. "Tapsot érdemel a sportszerűségük" - olvasható az értékelésben, melyben helyet kap "Pirlo klasszisának" és "De Rossi erejének" megsüvegelése is.

A Corriere dello Sport "az azzurrók nagy zürichi estéjéről" ír, egyben emlékeztet arra, hogy az olaszok harminc éve először győzték le 90 perc alatt a franciákat. A lap kiemeli "Donadoni alázatosságát", azt, hogy levonta a tanulságot a hollandok elleni 0-3-ból, és öt helyen is változtatott az összeállításon, miközben ostorozza a "dölyfös" Domenechet, akinek az a "zseniális ötlete támadt", hogy nem válogatja be David Trezeguet-t.

A Corriere della Sera értékelése szerint egy jó olasz csapat verte meg a franciákat. Az újság örömmel nyugtázza, hogy ismét a 2006-os világbajnokságon tapasztalt szellemiség jellemzi az együttest, amely elkezdett "valamiféle csapatjátékot produkálni".

"Ez a csapat nem hal meg soha " - véli a Repubblica, "agóniának és feltámadásnak" értékelve a csoportszakaszt.

Az olasz lapok egyöntetűen megjegyzik, hogy a franciák balszerencsések voltak, amikor elvesztették "harcosukat, Ribéryt", a tizenegyest összehozó Abidal kiállítását viszont jogosnak ítélték.

A franciák teljesítményét a Gazzetta dello Sport foglalta össze a legszemléletesebben: "Pusztán a fizikumra építve, játék és gondolat nélkül tíz emberrel futballozott a francia csapat, amelynek még cseréi sem voltak". A siker nyomán természetesen már a spanyolok elleni negyeddöntő is terítékre került, a kilátásokat illetően ismét óvatos optimizmus érzékelhető.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×