eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Két szíve van a kétgólos csatárnak

Nemcsak kétgólos csatárát, Lukas Podolskit, hanem az egész német együttest dicsérte Joachim Löw szövetségi kapitány a lengyelek elleni sikert követően. A meccs hőse, a lengyel származású Lukas Podolski azt mondta: különleges volt számára a meccs, mert Lengyelországban élő rokonai is élőben nézték meg.

Büszke volt csapata a lengyelek elleni 2-0-s siker után a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw.

"Az egész csapat, nem csak Lukas Podolski játszott jól. Lukas egy rendkívül veszélyes támadó, de a másik két csatár, Mario Gomez és Miroslav Klose is sokat segített neki. Lukas nagyon keményen dolgozott az elmúlt három héten, hihetetlen képességei vannak, és kiválóan lő. Amikor lövőhelyzethez jut, bármelyik kapusnak nehéz a dolga, hogy védje a labdát" - értékelt a szövetségi kapitány.

Joachim Löw kitért arra, hogy a Bayern csatára nagyon sokoldalú játékos, hiszen a középpályáról indulva és a támadósorban szerepelve is veszélyes tud lenni. "Sikerrel zártuk az Eb-maraton első szakaszát, de még hosszú út vár ránk" - mondta a német tréner.

A meccs hőse, Podolski szülőhazája válogatottja ellen szerzett két gólt, és nem ünnepelt látványosan a találatok után. A támadó elmondta, hogy Lengyelországban élő rokonai is ott voltak a klagenfurti stadion lelátóján, ezért is különös jelentőséggel bírt számára a meccs.

"Nem ünnepeltem nagyon, mert Lengyelországban születtem, nagy az ott élő családom, és tisztelni kell az országot. Két szívem van, egy lengyel és egy német. Egy meccset megnyertünk, de a horvátok ellen javulnunk kell" - emelte ki Podolski.

A csapatkapitány, Michael Ballack úgy vélekedett, megérdemelt győzelmet arattak a lengyelek ellen. "Fontos győzelemmel kezdeni egy tornát. Agreesszívan játszottunk, jól passzoltunk és keveset hibáztunk, valamint jó pillanatban szereztük meg a vezetést" - emelte ki a Chelsea középpályása.

A lengyelek holland mestere, Leo Beenhakker szerint minél gyorsabban el kell felejteni a vasárnapi meccset, de a hibákat ki kell javítani. "Tartottuk a lépést a németekkel, az első góljuk különös körülmények között született. Aztán a másodiknál megmutatták, hogy ők a legjobbak a kontrajátékban, ezt követően pedig eldőlt a meccs."

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×