eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Talmácsi harca a pokolian gyors, bevállalós fickókkal

Barcelonában győzni kell - nyilatkozta a hétvégi második helyezése után Talmácsi Gábor. Ellenleleiről a motorversenyző így vélekedett: "Nagyon kemény, bevállalós fickók. És pokoli gyorsak."

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 kcm-esek között vb-címvédő Talmácsi Gábor idei legjobb teljesítményét nyújtva második lett vasárnap, az Olasz Nagydíjon. A magyar pilóta ezzel megkezdte a felzárkózást, és elérhető közelségbe került számára, hogy megvédje a tavaly oly nehezen kiharcolt elsőségét.

Talmácsi, aki szerdán ünnepelte 27. születésnapját, három esztendeje éppen a toszkán pályán szerezte meg pályafutása első világbajnoki futamgyőzelmét. A magyar pilóta jelenleg a hetedik a vb-pontversenyben, vezet a vasárnap győztes olasz Simone Corsi.

Mugello a szerencsehelye?

"Valóban itt arattam első győzelmemet, és tavaly szintén az olaszországi futam után sikerült egyre jobb és jobb eredményeket elérnem" - mondta az MTI-nek Talmácsi Gábor.

"Most különösen fontos volt ez a második hely, amely akár még jobbra is sikerülhetett volna, hiszen csak egy hajszállal maradtam le a célvonalban Corsi mögött."

Az olasz GP-t megelőző futamok nem az elképzelései szerint alakultak. Miért?

"Sok mindent felsorolhatnék, hiszen akadt, hogy motorhibával küszködtem, olykor a szerencsével is hadilábon álltam. Ha az eddigi futamokon két alkalommal - és erre volt lehetőségem - megszerzem a harmadik helyet, akkor az kétszer 16 pont. Az pedig már 32 lenne, és pontosan ennyivel vagyok lemaradva Corsitól. Vasárnap Barcelonában szállunk nyeregbe. A motorom most nagyon jó volt, remélem, ez így lesz a katalán GP-n is. Tavaly az első helyről rajtoltam, végül második lettem. Nagyon bízom abban, hogy a folytatás is jó lesz. Győzni kell!"

Milyenek a riválisok, akik között az idén újak is megjelentek?

"Nagyon kemény, bevállalós fickók. És pokoli gyorsak."

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Egy összekapcsolt globális gazdaságában az egyes régiók, helyi munkaerőpiacok összetett kihívásokkal szembesülnek, amelyek hatással vannak a gazdasági stabilitásukra és ellenállóképességükre. Úgy tűnik, hogy egyes régiók jobban ellenállnak a gazdasági sokkoknak, mint mások, és ez nem kizárólag méretüknek vagy erőforrás-ellátottságuknak köszönhető. Nemrégiben végzett kutatásunk rávilágít a regionális ellenálló képességet befolyásoló egyik kritikus tényezőre: a helyi munkaerőpiacok szerkezetére, és arra, hogy a munkaerő hogyan áramlik az egyes iparágak között. Tanulmányunk Svédország helyi munkaerőpiacain az iparágak közötti munkaerő-áramlások hálózatát vizsgálja, és azt, hogy ezek a hálózatok hogyan járulnak hozzá a gazdasági ellenállóképességhez, különösen a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló válságok idején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×