eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mancini pert fontolgat az Inter ellen

Roberto Mancini hírneve csorbításával vádolja az Inter labdarúgó-csapatának vezetőségét, és jogi úton kíván elégtételt venni.

A milánói együttessel sorozatban három bajnoki címet szerzett edző csütörtöki menesztése után ügyvédjei révén jelezte, hogy jogi lépéseket tesz, mivel elfogadhatatlannak tartja a klub indoklását.

Az Inter részben azért küldte el Roberto Mancinit, mert az edző március 11-én, a Bajnokok Ligája-búcsút követően kijelentette, hogy az idény végén távozik, noha még érvényes szerződése volt. A szakember ügyvédje, Stefano Gagliardi szerint ez az érvelés túl késői május végén.

"Minden kontraktusban benne van, hogy rendkívül történés esetén mindkét félnek tíz napja van megtenni a megfelelő lépéseket, ez esetben pedig hónapokról beszélünk" - mondta az ügyvéd.

Roberto Mancini közleménye szerint a milánói klub hamis információkat hozott nyilvánosságra, és ezzel károsította a jóhírnevét. Az edző arra kérte ügyvédjeit, vizsgálják meg, mit tehet becsülete megvédése érdekében.

A szakember 2004-től irányította a gárdát, amely ezalatt 3 bajnoki címet, 2-2 hazai kupagyőzelmet és szuperkupát nyert, azaz az 1995-től íródó Moratti-éra nyolc trófeájából hét az ő nevéhez köthető. Az olasz sajtó már biztosra veszi, hogy utódja a portugál José Mourinho lesz, Mancinit pedig egyes lapok éppen Mourinho korábbi csapatával, a Chelsea-vel hozták hírbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×