eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Chelsea-s triót vinne az Interhez Mourinho

Bár hivatalosan még nem mutatták be az Inter edzőjeként, José Mourinho már azon töri a fejét, hogy kikkel erősítse meg a kék-feketék keretét.

Amint hivatalosan is kinevezik az olasz bajnok edzőjének, a portugál szakvezető hivatalos ajánlatot tesz egykori játékosáért, Frank Lampardért. José Mourinho egyértelműen megmondta Massimo Moratti klubelnöknek, hogy szüksége van az angol labdarúgóra.

A Chelsea középpályásának jövőre jár le a szerződése, és kijelentette: júniusban leül a londoni klub vezetőivel, hogy a jövőről tárgyaljon. (A hírek szerint Roman Abramovics tulajdonos heti 150 ezer fontos fizetést is hajlandó megadni a játékosnak, hogy maradjon. Ezzel Lampard lenne a legjobban kereső futballista az angol bajnokságban.)

Mivel azonban nem tudni, ki lesz a Kékek edzője, és számít-e egyáltalán az angol középpályásra, így az Inter ajánlata kapóra jöhet. Az olasz együttes 6,5 millió fontot kínálhat Lampardért.

Nem a középpályás lehet az egyetlen, akit megpróbált Milánóba csábítani a portugál sikeredző a Chelsea-től. A hírek szerint fő célpontja Didier Drogba, akiért 21,5 millió fontot sem sajnálna, de a fekete-kékeknél köthet ki a már a Portónál is az irányítása alatt szereplő Ricardo Carvalho is.

Az összesen 35 millió fontra taksált Chelsea-s trió mellett két honfitársát, Ricardo Querasmát és Decót kívánja még az Interhez vinni José Mourinho. A Sevilla brazil védője, Daniel Alves és az Arsenal fehérorosz középpályása, Alekszander Hleb érkezésére is van esély.

Ibrahimovic a Barcelonában köthet ki

A távozók között is nagy nevek lehetnek. A svéd csatár, Zlatan Ibrahimovic a Barcelona együtteséhez kerülhet, ugyanis a két klubelnök kedden tárgyalt egymással. A támadóért cserébe a fiatal mexikó Giovani dos Santos szerződhet az Inter együtteséhez.

Az olasz lapok számításai szerint mintegy 57 millió euróba kerülne a bajnok Internazionale labdarúgócsapatának, ha Roberto Mancini vezetőedzőt Jose Mourinho váltja a kispadon.

Az olasz szakember fizetése évi hatmillió euró és a szerződése még négy évig érvényes, ezért menesztése esetén 24 millió jár neki. Mourinho fizetése több lap szerint is 9 millió euró lesz évente, és hamarosan három évre ír alá. További hatmilliót kellene Mancini távozása esetén a szakmai stáb többi tagjának kifizetni.

Massimo Moratti klubelnök kedden találkozott Mancinivel, a megbeszélés azonban csak 25 percig tartott. Ezután a tréner ügynöke annyit mondott, valószínűleg véget ért Mancini milánói pályafutása, de ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg.

"Alig várom, hogy kezdhessek" - jelentette ki José Mourinho, aki hangsúlyozta: meg akarja változtatni a felkészülési módszereket is.

Scolarit üldözi a Chelsea

Elképzelhető, hogy az olasz edző éppen Mourinho volt csapatához, a Chelsea-hez kerül, ahol Avram Grant szombati menesztése óta keresnek trénert. Roberto Mancini ügynöke ugyanakkor azt elismerte, hogy egyelőre nem kereste senki a klubtól az edzőt.

A Kékek a legnagyobb erővel Luiz Felipe Scolarit üldözik, ugyanis a portugál szövetség megerősítette, hogy a londoni egyesület megkereste a brazil edzőt. A 2002-ben világbajnoki címet szerzett szakvezető szerződése az Eb után lejár a luzitánokkal, és bár marasztalják a szövetségi kapitányi poszton, egyelőre nem született megállapodás.

Egy másik, szintén vb-győztes edző kihúzta magát a jelöltek listájáról: Marcello Lippi nem beszél angolul, enélkül pedig, úgy érzi, nem tudná átadni megfelelően taktikai utasításait a játékosoknak.

Az esélyesek között továbbra is emlegetik Frank Rijkaard, Mark Hughes, Didier Deschamps és Sven-Göran Eriksson nevét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×